fbpx

Știri

22.5.2020

back

CNDB online: Counterbody – de Simona Deaconescu

CNDB online: Counterbody – de Simona Deaconescu

CNDB online continuă cu Counterbody – o co-producție Centrul Național al Dansului București și Tangaj Dance.

Link live-stream, sâmbătă, 25 aprilie, ora 17:00:
https://www.facebook.com/CentrulNationalalDansuluiBucuresti/posts/3010692048992401

Counterbody este un spectacol de dans, instalație și muzică în care toate elementele pot fi privite ca particule în mișcare permanentă, permutabile și paralele. Direcția coregrafică este rezultatul unui proces de analiză și lucru cu corpurile celor opt dansatori care alcătuiesc un organism fluid și fragmentar în același timp. Miza spectacolului este de a înțelege și repera căile demonstrative către o realitate existentă, valabilă științific și filozofic, însă blocată la nivelul percepției.

Potrivit curatoarei Olivia Nițiș, spectacolul are ca punct de pornire încercările de deconstrucție, destructurare, decorporalizare prin procese de relativizare asumate în dans, dar și printr-un concept care include straturi multiple de decodificare. Instalația, textul și muzica originală descompun și recompun spațiile de mișcare, accentuând permanenta relație de transfer corp-spațiu.

Simona Deaconescu, coregrafa spectacolului:
“Counterbody mă teleportează la fiecare repetiție într-o realitate paralelă și îmi oferă oportunitatea de a găsi noi straturi de înțelegere, ancorate la granița dintre rațional și irațional. Alături de performeri am căutat un corp nou care funcționează pe principiul contradicțiilor, o combinație tensionată de fragilitate și super putere, alienat și conectat cu exteriorul, dezorganizat și fluid, capabil să absoarbă și să transforme fluxul de informație în moduri halucinante.”

Coregrafie: Simona Deaconescu
Dramaturgie și suport curatorial: Olivia Nițis
Compoziție vizuală: Ciprian Ciuclea
Muzică originală: Cătălin Crețu
Light design: Alexandros Raptis
Dansatori: Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Corina Mitrovici, Denis Bolborea, George Alexandru Pleșca, Georgeta Corca, Marian “Franke” Octavian, Simona Dabija

Sari la conținut