fbpx

Știri

01.2.2022

back

CNDB demarează proiectul RELAY

CNDB demarează proiectul RELAY

Centrul Național al Dansului București (CNDB) alături de UNATC I. L. Caragiale-Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” și UNMB – Universitatea Națională de Muzică București demarează în 3 și 4 februarie proiectul internațional #RELAY – Thinking Artistic Material in Music and Dance, derulat în cadrul programului #ERASMUS+ împreună cu Hochschule für Musik und Tanz Köln (DE), Den Danske Scenekunstskole (DK) și Sikinnis Dance and Performing Arts Centre (GR).

În cadrul primei întâlniri de proiect, partenerii locali organizează la CNDB – sala „Stere Popescu” vineri, 4 februarie, un atelier introductiv, ghidat de profesorii universitari Andreea Duță și Cătălin Crețu, având ca participanți studenți de la UNATC – secția coregrafie și UNMB.

Proiectul RELAY se va derula pe o perioadă de trei ani (noiembrie 2021 – noiembrie 2024) și își propune să dezvolte cunoașterea existentă și să contribuie cu noi perspective în domeniile dansului, coregrafiei, compoziției muzicale și educației artistice. RELAY s-a născut dintr-o abordare actuală în dansul contemporan, care folosește mișcarea pentru a examina presupusa dualitate a materialului și imaterialului. Proiectul analizează, de asemenea, modul în care dansul și muzica pot găsi teren comun în această explorare.

Sari la conținut