fbpx

Știri

20.6.2017

back

CNDB continuă seria evenimentelor estivale

CNDB continuă seria evenimentelor estivale

Curtea sălii Stere Popescu se deschide pentru public în fiecare duminică, cu activități în aer liber, proiecții, dans și muzică


București, 20 iunie 2017 – Centrul Național al Dansului București (CNDB) reia seria de evenimente estivale „CNDB Domol”, începută în 2016, în cadrul căreia mai mulți artiști, manageri culturali și curatori au activat curtea sălii Stere Popescu din Bulevardul Mărășești 80-82 cu selecțiile lor muzicale.

Începând din 25 iunie 2017, CNDB continuă acest format cu un program și mai generos: activități fizice (dans și sporturi) în curte pe parcursul zilei, dar și proiecții de filme, DJ set-uri și sesiuni de karaoke seara. Evenimentele vor avea loc duminica, până la sfârșitul lunii septembrie.

Primul invitat al seriei „CNDB Domol” din acest an e artistul vizual, poetul și muzicianul Gili Mocanu (aka Somnoroase Păsărele), autor, alături de Simina Oprescu, al „helipadului” din curtea sălii Stere Popescu, produs de galeria H’art la invitația CNDB.

Pe 2 iulie, la „CNDB Domol” vor participa Victor Stütz, Gabriel Leașcu și Aurel Minulescu, din echipa revistei online The Attic Magazine, organizatoarea festivalului multicultural Outernational Days. Alături de ei vor fi muzicienii din PFA Orchestra, care se vor încălzi pentru spectacolul lor din cadrul Outernational Days cu o repetiție în curtea CNDB, powered by Sâmbăta Sonoră (Anamaria Pravicencu și Octav Avramescu). A doua ediție a festivalului va fi găzduită de grădina Uranus 144 și The ARK București între 7 și 9 iulie.

Printre invitații duminicilor „CNDB Domol” din această vară, al căror program complet va fi anunțat în curând, se mai numără coregraful, performerul și activistul queer Paul Dunca și coregraful Florin Fieroiu.


CNDB, cu porțile INTENSIV deschise

Demarat vara trecută, la inițiativa coregrafei și dansatoarei Andreea David, proiectul „CNDB, instituție de stat”, în urma căruia a apărut și seria „CNDB Domol”, a implicat amenajarea, mobilarea și activarea curții Centrului Național al Dansului și transformarea ei într-un spațiu public, un spațiu de folosit în comun atât de comunitatea coregrafică și de publicul CNDB, cât și de locuitorii cartierului.

În urma colectelor de scaune și a șantierului performativ coordonat de Andreea David și facilitat de Anca Cioarec și Brîndușa Tudor (Stardust Architects) și Edi Constantin (Palier Design), curtea sălii Stere Popescu a generat și găzduit întâlniri, concerte, petreceri, exerciții de dans și de mișcare, practici coregrafice, intervenții performative și sesiuni de karaoke și multe altele, sub sloganul „Cu porțile INTENSIV deschise”. „Scaunele se duc ușor ușor, se degradează, dar oamenii își regenerează celulele în fiecare zi”, spune Andreea David.

Printre artiștii și managerii culturali care au fost protagoniștii evenimentelor „CNDB Domol” de vara trecută se numără Chlorys, Cosima von Bülove, Eugen Rădescu și Ligia Keșișian Mitulescu, Adrian Mușat (Dosch Lazy), Andrei Grigore și Eugen Neluțescu.

Parteneri media: AGERPRES, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Zelist, B-Critic, Bucharest City App, Graphic Front, Umblat.ro, TANĂNANA

Sari la conținut