fbpx

Știri

06.6.2023

back

Centrul Național al Dansului București anunță amânarea Selecției de Programe și Proiecte pentru anul 2023 din motive legislative

Centrul Național al Dansului București anunță amânarea Selecției de Programe și Proiecte pentru anul 2023 din motive legislative

Centrul Național al Dansului București anunță că din cauza schimbărilor legislative recente referitoare la OG 51/98 privind îmbunătățirea sistemului de finanțare nerambursabilă a proiectelor culturale, procesul de avizare al normelor metodologice a fost întârziat. 

În plus, toate instituțiile bugetare au fost nevoite să reducă cu 10% cheltuielile din Bunuri și Servicii, în conformitate cu prevederile legale ale OUG 34/2023, începând cu 12 mai a.c. 

În aceste condiții dificile, CNDB se află în imposibilitatea de a mai organiza Selecția de Programe și Proiecte prevăzută inițial pentru anul 2023.

Echipa CNDB este conștientă de impactul negativ pe care îl poate avea această situație. Rămânem, totuși, optimiști și încrezători că Selecția de Programe și Proiecte va fi reluată în anul 2024, odată cu finalizarea procesului de avizare al normelor metodologice și stabilizarea contextului legislativ. Centrul Național al Dansului București rămâne angajat în sprijinirea comunității dansului și promovării valorilor artistice în domeniu. Ne cerem scuze tuturor celor afectați de această decizie și vă mulțumim pentru înțelegere. Pentru mai multe informații și actualizări privind activitatea CNDB, urmăriți în continuare site-ul nostru și paginile noastre de social media.

Sari la conținut