fbpx

Știri

11.10.2013

back

Centrul Național al Dansului a lansat și a acordat Premiul “Ioan Tugearu”

Premiul „Ioan Tugearu”, ce se dorește a deveni un premiu anual, a fost oferit de Ioan Tugearu coregrafei Irina Strungăreanu și echipei formată din dansatorii Dana Matei, Cezara Blioju, Levente Szasz, Ionuț Picincu pentru spectacolul AlterMyEgo.

Câștigătoarea a fost desemnată chiar de maestrul Ioan Tugearu, personalitate marcantă a dansului românesc, care a contribuit în mod esențial la înființarea CNDB în 2004 susținând în momente critice această instituție tânără. Premiul constă în 1000 euro și sprijin material pentru realizarea unei noi producții (acces la spațiul de repetiții, asistență tehnică și echipamente necesare) și a fost argumentat de Ioan Tugearu astfel: “pentru o coregrafie bine echipată din toate punctele de vedere, bine condusă dramaturgic, bine dansată, pentru impresia puternică pe care a produs-o această piesă”.

Alături de acest premiu special al CNDB, în cadrul ALT CONCURS NATIONAL DE COREGRAFIE marele premiu a fost împărțit între producția Lay(ers) semnată Cristina Lilienfeld și lucrarea Ce-a mai rămas creată de Daniela Sima.

Juriul ALT CONCURS a fost alcătuit din doamna Liana Tugearu, critic de dans, Mihai Mihalcea, performer și fost director al CNDB și invitată specială din străinătate, coregrafa Yael Orni.

ALT CONCURS NATIONAL DE COREGRAFIE este produs de Asociația Secția de Coregrafie, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sprijinit de CNDB, X și 0 Dance Project, Cartierul de Dans, ArCub și Pas Boutique.

Sari la conținut