fbpx

Știri

05.6.2017

back

Cea mai nouă creație a Alexandrei Pirici are premiera la Düsseldorf

Cea mai nouă creație a Alexandrei Pirici are premiera la Düsseldorf

Performance-ul „Delicate Instruments of Engagement” al Alexandrei Pirici, unul dintre cei mai importanți coregrafi din România și o figură centrală a noii generații de artiști din zona performance-ului, va avea premiera la Düsseldorf, pe 24 iunie, în cadrul Impulse Theater Festival 2017.

„Delicate Instruments of Engagement” este o producție Impulse Theater Festival și FFT Düsseldorf, pentru care CNDB este coproducător, alături de Kunsthalle Düsseldorf, Kunstverein für die Rheinlande und Westfalen, HAU Hebbel am Ufer și Tanzquartier Wien, în care performează Paul Dunca, Paula Gherghe, Farid Fairuz, Maria Mora și Cristian Nanculescu.

„Operele de artă devin corpuri, imaginile devin realitate

Descrisă ca un peisaj de gesturi, imagini și momente, această acțiune performativă e ancorată în istoria orașului Düsseldorf ca decor pentru transgresarea granițelor artei și politicii, pornind de la conceptele lui Joseph Beuys (care a murit la Düsseldorf acum 31 de ani) de sculptură socială și de lume ca o operă de artă totală. Execuția lui Nicolae Ceaușescu, piesa “Punk-Prayer” a grupului Pussy Riot și reclama lui Beuys la o marcă japoneză de whisky sunt câteva dintre punctele de pornire ale acțiunilor celor cinci performeri.

Programul „Delicate Instruments of Engagement” în cadrul Impulse Theater Festival 2017 este următorul: 24 iunie (vernisaj, între 14.00 și  18.00), 25 iunie (11.00 – 18.00), 29 iunie (16.00 – 20.00), 30 iunie (16.00 – 20.00) și 1 iulie (11.00 – 18.00). Performance-urile vor avea loc la Kunsthalle Düsseldorf, de unde se pot achiziționa și bilete.

Pentru mai multe detalii, accesați linkul www.forum-freies-theater.de/en/0506en/delicateinstrume.html

credit foto Andrei Dinu

Sari la conținut