fbpx

Știri

30.6.2018

back

Ce vrăji mai fac rezidenții RAP la Cluj?

Ce vrăji mai fac rezidenții RAP la Cluj?

În această vară, coregrafii Ruxandra Enache și Cosmin Vasile beneficiază de câte o rezidență la Sala RAP din Cluj, în cadrul celei de-a șasea ediții a programului RAP (rezidențe, ateliere, public).

Cosmin Vasile, absolvent al Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, a susținut în luna iunie un workshop la care au participat elevii Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia”, iar rezidența sa va mai include două prezentări publice ale spectacolului „Dystopia”, creat de Cosmin în cadrul programului RAP alături de alți trei performeri.

„Spectacolul chestionează societățile din ziua de astăzi în raport cu viitorul lumii noastre. Tratează în mod special acele variante care ilustrează modul negativ, exagerat în care putem ajunge daca vom continua ca până acum”, spune Cosmin despre noua sa creație.

Ruxandra Enache, absolventă a UNATC București – secția Coregrafie și colaboratoare a Operei Române din Craiova, a început pe 1 iulie repetițiile pentru solo-ul „Love me Tinder – spectacol într-un tablou” (titlu provizoriu).  Coregrafa spune că „spectacolul pune în discuție corpul femeii în societatea contemporană consumeristă, prezentând cu umor variatele ipostaze în care femeia se oglindește în sine și în ceilalți, căutând încredere, confirmare și iubire în toate ritualurile chinuitoare, amuzante și îndelungate, profund feminine, ale înfrumusețării”.

Spectacolele create de Cosmin Vasile și Ruxandra Enache în cadrul rezidenței vor fi prezentate în luna octombrie atât la Sala RAP, cât și în București, la Sala Stere Popescu a CNDB. Programul RAP e organizat de Centrul Național al Dansului București în parteneriat cu Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Sari la conținut