fbpx

Știri

19.9.2022

back

Camping Urban RELAY la București

Camping Urban RELAY la București

23 septembrie – 1 octombrie 2022

În cadrul proiectului european RELAY – Thinking Artistic Material in Music and Dance (2021-2024), Centrul Național al Dansului, împreună cu Universitatea Națională de Muzică București și cu Universitatea Națională de Teatru și Film „I.L. Caragiale” București, organizează un Camping urban pentru 18 participanți din Danemarca, Germania, Grecia și România, inclusiv noi studenți ai Academiei de Dans și Performance. Programul Campingului include ateliere, prezentări, vizite, sesiuni de mentorat sau jam sessions.

Profesori/traineri: Mihai Mihalcea, Cătălin Crețu, Andreea Duță, Rasmus Ölme, Vera Sander, Jan Burkhardt, Konstantinos Tsakirelis

Invitați: Dan Dediu, Floriama Cândea, Marian Zamfirescu, Ladislau Csendes, Lucian Zbarcea

RELAY este un proiect interdisciplinar de cercetare și formare ce se concentrează pe dezvoltarea artistică și educațională în dans, coregrafie și muzică/compoziție, reunind multiple perspective interconectate:

PERSPECTIVA ARTISTICĂ – Inspirându-se din premisa că mișcarea poate fi o lentilă pentru investigarea presupusului dualism dintre material și imaterial, proiectul explorează modul în care dansul și muzica pot găsi un teren comun într-un astfel de demers.

PERSPECTIVA PEDAGOGICĂ – Educația artistică are un potențialul inovator în ceea ce privește mediile de învățare orientate către studenți. Acest lucru este urmărit în același timp prin investigarea modului în care principiile sustenabilității pot fi găsite și/sau aplicate în domeniul cercetării artistice, al predării și al producției de artă.

SUSTENABILITATE – Dansul și muzica sunt practici artistice independente de coduri lingvistice, deci cu un imens potențial de globalizare, iar practicienii lor călătoresc frecvent. RELAY propune participanților și un cadru pentru a analiza modul în care se poate lucra în mod conștient din punct de vedere climatic cu schimburile transnaționale și interculturale, elemente fundamentale în dezvoltarea acestor forme de artă.

MULTITUDINEA DE PERSPECTIVE – Din punct de vedere geografic, RELAY reunește parteneri din nordul, centrul, estul și sudul Europei, aducând și o diferență în ceea ce privește forma de organizare pe care o reprezintă partenerii, amestecând instituții academice cu organizații independente.

Toate acestea sunt orientate spre condiții durabile pentru echilibrul dintre viața profesională și cea privată a practicianului și longevitatea carierei, precum și spre o mai mare conștientizare a contextelor locale și a cunoașterii situate.


În timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro – 2016, echipa Japoniei a câștigat în mod neașteptat medaliile de argint în finala ștafetei masculine de 4×100 de metri. Surprinzător a fost că, individual, toți membrii echipei au alergat mai încet decât concurenții lor, dar secretul succesului lor s-a datorat optimizării în predarea ștafetei de la un alergător la altul, economisind secunde prețioase în cursa strânsă.

Povestea de mai sus reprezintă o bună analogie cu scopului proiectului RELAY: favorizarea colaborării, a relațiilor intermediare și a transmisiunilor dintre parteneri, artiștii implicați, dar și cu publicul cu care intră în contact.

RELAY - Thinking Artistic Material in Music and Dance este un proiect co-finanțat de Uniunea Europeană și susținut de programul ERASMUS+ “Parteneriate de cooperare”. 

Pentru a afla mai multe detalii despre întreaga perioadă de desfășurare a proiectului, vă învităm să vizitați secțiunea dedicată aici.

Sari la conținut