fbpx

Știri

19.7.2011

back

Bursele de mobilitate in dans contemporan E-MOTIONAL Bodies & Cities

Aplica acum la fondul de mobilitate al proiectului E-MOTIONAL Bodies & Cities!
Data limita de depunere a aplicatiilor este 31 iulie 2011.

Fundatia Gabriela Tudor va acorda in 2011 doua burse de mobilitate profesionistilor din zona dansului contemporan (artisti, manageri, critici, etc.) pentru a participa la evenimente / proiecte specifice (festivaluri, ateliere, intilniri, etc.) care au loc in celelalte tari participante in proiect – Irlanda, Letonia, Cipru, Marea Britanie si Turcia, in perioada septembrie 2011 – martie 2012. Bursele ofera posibilitatea de a explora scena de dans contemporan din tarile respective, de a realiza contacte noi si a demara proiecte si schimburi de experienta viitoare. Durata vizitei poate fi intre 4-7 zile potrivit solicitarilor primite. Bursa va acoperi cheltuieli de transport international, cazare si diurna in valoare maxima de 1.000 de euro. Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la adresa , Stefania Ferchedau, Coordonator proiect.

E-MOTIONAL Bodies & Cities este un program european de mobilitate, schimburi artistice si formare profesionala in domeniul dansului contemporan, reunind artisti si manageri din sase tari europene – Romania, Cipru, Irlanda, Letonia, Marea Britanie si Turcia. Initiat si organizat de Fundatia Gabriela Tudor, proiectul va conecta comunitatile artistice din aceste tari printr-o serie de activitati care includ burse de mobilitate, rezidente, burse in management cultural, cercetare artistica, schimburi de spectacole si co-productii. Dezvoltarea profesionala a artistilor si a managerilor culturali si incurajarea experimentului artistic reprezinta elemente esentiale in viziunea proiectului. Proiectul este realizat in colaborare cu Dublin Dance Festival (Irlanda), Asociatia Coregrafilor Profesionisti din Dans (Riga, Letonia), Dance House Lemesos (Limassol, Cipru) si body > data > space (Londra, Marea Britanie), in calitate de co-organizatori. Parteneri asociati sint ArtistNe(s)t – Reteaua Centrelor de Rezidenta pentru Artisti / Centrul de Cultura „George Apostu” din Bacau si Centrul National al Dansului Bucuresti, Dance Ireland, Academia Irlandeza de Muzica si Dans si Universitatea din Limerick (Irlanda), Teatrul Rialto (Limassol, Cipru) si CATI – Asociatia Artistilor din Dans Contemporan (Istanbul, Turcia).

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

E-MOTIONAL Bodies & Cities este un proiect finantat de Centrul National al Dansului Bucuresti.

E-MOTIONAL Bodies & Cities –
proiect european organizat de Fundatia Gabriela Tudor
Adresa: CP 22 – 183, Bucuresti
Email: 
Mobil: +40-740-300-124

Sari la conținut