Știri

27.4.2015

back

Biroul permanent CNDB la Cluj

29 aprilie, ora 20.00, Sala Studio, etaj I
Fabrica de Pensule Cluj Napoca
…After All
De Vava Ștefănescu
Cu Carmen Coțofană

…After all propune o incursiune în creaţia Vavei Ştefănescu. Un alt corp (Carmen Coţofană), ca un avatar, jonglează cu universul material şi artistic al Vavei Ştefănescu, cu dimensiunile temporale, alunecă printre obiecte şi imagini, transformă o întreagă istorie.

30 aprilie, ora 20.00, Sala Studio, etaj I
Fabrica de Pensule Cluj Napoca
Realia (București – Beirut)
Direcție artistică și performance: Farid Fairuz

Realia (București – Beirut) este un performance a cărui dramaturgie amestecă planuri temporale, evenimente reale și fictive din viața unui personaj care trăiește simultan o dublă identitate: Mihai Mihalcea, născut la București, și Farid Fairuz, născut la Beirut. Mici elemente de detaliu distorsionează memoria și forțează limita fragilă dintre discursuri reale și imaginare făcând imposibilă distincția dintre posibil, virtual și real.

15 mai, ora 20.00, Sala Studio, etaj I
Fabrica de Pensule Cluj Napoca
Despre tandrețe
Un spectacol de/cu Andreea Novac

Despre tandreţe pornește de la premize personale şi vorbeste în final despre tandreţea unui act artistic. Andreea Novac oscilează permanent între real şi fictiv, între sincer şi disimulat, pe o muchie pe care nici ea nu o stăpânește perfect. De aici vulnerabilitatea actului artistic.

9 iunie, ora 20.00, Sala Studio, etaj I
Fabrica de Pensule Cluj Napoca
Fragil
Un spectacol de Cosmin Manolescu
Realizat cu participarea dansatorilor Giselda Ranieri (Italia), Tanja Andreeva (Norvegia) și Cristian Nanculescu (România)
În cadrul proiectului E-Motional: rethinking dance

Fragil este o piesă eterogenă care îi propune spectatorului o incursiune experiențială într-un univers deopotrivă real și imaginar, care chestionează fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene.

Între 16 și 18 mai, Linia de producție și Centrul Național al Dansului București îl invită pe coregraful Sergiu Matis (Berlin) pentru a susține un masterclass/atelier de dans contemporan destinat tuturor celor interesați de domeniul dansului contemporan, care va avea loc la Fabrica de Pensule Cluj Napoca.

Aceste evenimente fac parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

În aprilie și mai, în cadrul programului Biroul Permanent CNDB la Cluj – Centrul Național al Dansului București organizează o serie de ateliere de dans contemporan destinate elevilor Liceului de Coregrafie si Artă Dramatică “Octavian Stroia” Cluj Napoca. Atelierele sunt susținute de coregrafii Carmen Coțofană și Mihai Mihalcea (în luna aprilie) și Andreea Novac (în luna mai).

Detalii pe www.cndb.ro

Partener strategic: Colectiv A
Partenerii media: Scena.ro, Liternet, Online gallery, Sapte seri, Metropotam, Radio Romania Cultural, RFI ROMANIA, Orasulm.eu, Getlokal, 121.ro, Feeder.ro, Agenda culturala PENTRU COPII, Postmodern, Art Out, Veioza arte, Revista Arte si Meserii

Sari la conținut