fbpx

Știri

25.6.2018

back

BIDFF lansează două apeluri deschise pentru ediția din acest an

Bucharest International Dance Film Festival lansează în acest an două apeluri deschise: unul pentru scurtmetraje de dans, în cadrul Competiției Oficiale, și unul pentru noul laborator regional pentru dezvoltarea filmelor de dans al BIDFF.

Festivalul are loc în București între 6 și 9 septembrie 2018 și va prezenta lucrări care amestecă mișcarea și filmul și chestionează realități istorice reprimate sau redefinesc fapte incerte din actualitate.

Regizorii, coregrafii și artiștii sunt invitați să își înscrie filmele de dans la a patra ediție a BIDFF. Competiția este deschisă pentru scurtmetraje de dans (categoriile ficțiune, documentar și animație) din toată lumea, cu premii în valoare totală de 3.000 de euro.

Tema ediției din acest an este [re]tracing, iar programul festivalului se concentrează pe urmele pe care timpul le-a lăsat în viețile indivizilor și comunităților. Poveștile personale intime, diferite modalități de a arhiva memoria colectivă și speculațiile asupra viitorului oferă un context de [re]poziționare a „individului” în raport cu „cei mulți”, alterând voit așa numitul adevăr general valabil.

APEL DESCHIS

Competiția internațională
Competiția românească

Dată limită: 10 iulie 2018

BIDFF caută filme de dans de ultimă generație cu un mesaj transparent și uneori codificat, provocându-l pe privitor la un schimb ludic de informații despre viața în societate, politică, emoții extreme, locuri ieșite din comun și estetici de dans de o frumusețe stranie.

► Pentru mai multe detalii despre cum puteți aplica, accesați linkul

https://goo.gl/RkNgH7

► Pentru a aplica, accesați linkul https://goo.gl/yTsG3h

APEL DESCHIS

Stories in Movement/Povești în mișcare

Laborator de dezvoltare pentru filme de dans

Dată limită: 22 iulie 2018

BIDFF invită creatori de film și dans din România, Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria și Ungaria la un nou laborator de film de dans, concentrat pe dezvoltarea structurii dramaturgice a filmelor și articularea unui discurs artistic coerent în jurul temelor abordate de participanți.

Laboratorul îi va ajuta pe creatorii de film de dans să-și îmbunătățească ideea inițiala în sesiuni de workshop cu coregrafa Helena Jonsdottir (IS) și dramaturgul și scriitorul Guy Cools (BE)  precum și în focus grupuri coordonate de producătoarea de film Anamaria Antoci (RO) și consultantul în film Alex Trăilă (RO).

Pentru a conecta mai bine industriile creative din regiune, laboratorul va conține și o serie de ședințe de feedback și „speed networking” cu specialiști internaționali din ambele domenii. Laboratorul se va finaliza cu o sesiune de pitching public a viitoarelor filme. Cea mai bună prezentare va primi un premiu de 700 de euro de la Institutul Cultural Român.

► Mai multe detalii despre artiștii invitați, coordonatori, condiții, eligibilitate și cum să aplicați aici: https://goo.gl/xyS2C1

► Formular: goo.gl/kfgL79


Parteneri

Bucharest International Dance Film Festival este organizat de Asociația Tangaj Dance cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Consulatului Onorific al Republicii Islanda la București, Institutului Maghiar din București, British Council și 4 Proof Film.
Partenerii festivalului sunt: Centrul Național al Dansului București, Institutul Francez (Cinema Elvira Popescu), LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, DESCHIS Gastrobar și DESCHIS Atelier


Sari la conținut