fbpx

Știri

01.9.2018

back

BIDFF 2018 – [RE]TRACING – 6-9.09

„Ediția a patra a festivalului vine intr-o perioada in care suntem obligati sa luptam pentru normalitate si in care regandim coordonatele trecutului pentru a putea intelege prezentul. Intalnirea dintre film si dans aduce la BIDFF povesti despre rezistenta, perseverenta si curaj.

Am cautat si am gasit modalitati ingenioase de a arhiva memoria colectiva, dar si speculatii indraznete asupra viitorului, prin care ne dorim să oferim un context de repozitionare a «individului» in raport cu «cei multi», chiar daca asta inseamna sa alteram voit asa numitul «adevar general valabil».

Cred ca prin pozitionarea unui individ in raport cu istoria maselor, putem genera cu adevarat un conflict creativ la nivel de idei si propuneri, unul care poate restructura realitati istorice reprimate sau redefini faptele incerte ale prezentului. Printr-un program complex, care aduce impreuna artisti din mai multe domenii, propunem publicului un exercitiu de imaginatie, prin care sa retraiasca realitatea pe mai multe axe: temporala, emotională si psihologica.”

– Simona Deaconescu (director artistic BIDFF)


Informații despre program aici.

Sari la conținut