fbpx

Știri

05.6.2019

back

Audiții pentru Academia de dans și performance CNDB în București, Cluj și Iași

Audiții pentru Academia de dans și performance CNDB în București, Cluj și Iași

În toamna anului 2019, Centrul Național al Dansului lansează Academia de dans și performance, singurul program intensiv de formare dedicat tinerilor dansatori și performeri din România. Pentru prima dată, tinerii care vor să urmeze o carieră profesională în sfera dansului contemporan vor putea beneficia de o pregătire intensivă de durată, cu profesori şi coregrafi români și internaționali.

Program audiții:
București – CNDB – Sala „Stere Popescu” (B-dul Mărășești 80) – Vineri, 21 iunie 2019, ora 11:00
Cluj – Fabrica de Pensule (Strada Henri Barbusse 59-61) – Marți, 25 iunie 2019, ora 11:00
Iași – Teatrul pentru copii și tineret „Luceafărul” – Joi, 27 iunie, ora 11:00

Detalii și înscrieri pe www.cndb.ro/academia-de-dans
Contact:
Tel: 0729902506 (Ana Papadima, consilier artistic CNDB, educație artistică & formare)

În anul academic 2019-2020, un număr de 15 tineri cu potențial de performanță în dans contemporan, proaspeți absolvenți ai liceelor de coregrafie și nu numai, din București și din țară, sunt invitați să parcurgă în două semestre un proces de învățare și mentorat alături de coregrafi și pedagogi cu experiență. Prin implicarea studenților în 11 producții coregrafice ale anului 2020, programul are vocația de a integra tinerii artiști dansatori și performeri români în circuitul profesional de înalt nivel.

Academia de dans și performance CNDB va începe pe 1 octombrie 2019, activitatea de formare desfășurându-se zilnic, de luni până vineri, pe tot parcursul anului școlar 2019-2020. Programul va include cursuri și ateliere de dans, cercetare și studiu individual, precum și sesiuni de evaluare și feedback. De-a lungul celui de-al doilea semestru, tinerii dansatori vor participa în creații artistice de dans contemporan. Sub îndrumarea celor mai buni coregrafi ai scenei actuale, studenții vor fi implicați în producții coregrafice de grup, solo-uri și lucrări care își propun transmiterea repertoriului de dans contemporan românesc. În finalul programului, toate producțiile realizate vor fi difuzate pe scene ale teatrelor și centrelor artistice din România.

Curricula Academiei a fost atent elaborată plecând de la profilul dansatorului contemporan, în conexiune cu practilcile și esteticile curente ale artelor performative. În procesul de formare, experiența participării la crearea și prezentarea unui spectacol este o dimensiune fundamentală a programului.

Academia de dans și performance CNDB se concentrează asupra dimensiunilor de dezvoltare a abilităților de dans și mișcare, precum și de înțelegere și aprofundare a contextului artistic. Toate cursurile și atelierele vor oferi o investigație profundă în fundamentele somatice și tehnicile dansului contemporan, vor crea cadrul mental pentru improvizație coregrafică și vor oferi instrumente pentru cercetare și creație. Programei i se adaugă ore de yoga, biomecanică/ kinetică, canto și nutriție.

Cursurile vor fi susținute atât de coregrafi și pedagogi români, cât și de profesori internaționali, nume cu rezonanță pe scena dansului contemporan: Jan Burkhardt, Carmen Coțofană, Mădălina Dan, Mihaela Dancs, Simona Deaconescu, Valentina De Piante, Andreea Duță, Anna Grip, Cosmin Manolescu, Mihai Mihalcea, Gisela Müller, Virginia Negru, Andreea Novac, Vava Ștefănescu, Sigal Zouk, Noa Zuk

Cu sprijinul: Goethe-Institut București.
Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Sari la conținut