fbpx

Știri

15.3.2023

back

Apelul de contribuții pentru platforma online de ficțiune speculativă, Lumi Posibile, este acum deschis!

Apelul de contribuții pentru platforma online de ficțiune speculativă, <strong>Lumi Posibile</strong>, este acum deschis!

Mai jos, comunicatul de presă lansat de Asociația Culturală Quantic pentru anunțarea deschiderii apelului de contribuții pentru platforma online de ficțiune speculativă, Lumi Posibile:

Începând de azi ne puteți trimite creații literare, vizuale sau sonore până la data de 20 aprilie 2023!

Căutăm creații originale, nepublicate în alte locuri, care să exploreze genuri de ficțiune speculativă printr-o lentilă intersecțională. Vrem ca ficțiunea speculativă să fie o unealtă radicală de emancipare, reflecție și schimbare a status quo-ului.

Prin intermediul ficțiunii vizionare vrem să construim un spațiu de revendicare a puterii și de autodeterminare pentru persoanele deposedate istoric.

Lumi Posibile este o platformă online de ficțiune speculativă radicală.

Lumi Posibile găzduiește și celebrează o mulțime de forme de expresie creativă: literatură, eseistică, arte vizuale, arte sonore și orice ne mai putem imagina.

Lumi Posibile cuprinde diverse genuri de ficțiune speculativă: de la science-fiction, la horror, fantasy și oricare alte genuri asemănătoare existente sau viitoare.

Lumile noastre Posibile includ persoane cu identități și istorii diverse. Considerăm că ficțiunea speculativă este o unealtă pentru comunitățile marginalizate de a făuri un viitor mai blând și mai revoluționar, de a explora prezentul și trecutul cu ajutorul fanteziei, dar și de a exorciza nedreptățile sociale printr-un imaginar al haosului și monstruosului. Noi putem construi lumea în care vrem să trăim, lume la care au început deja să lucreze strămoașele noastre.

Lumi Posibile respinge binaritatea și puritatea genurilor literar-artistice. Încurajăm și celebrăm amestecul, formele hibride, tot ce este ciudat, straniu și greu de definit.

Lumile noastre Posibile sunt sensibile și curioase, emoționale și indisciplinate, poetice și analitice; sunt afectate de tot ce le atinge și afectează la rândul lor. Lumile noastre posibile sunt corp, idee, senzație și gând în aceeași suflare, care împreună se transformă mereu.

Lumile noastre Posibile sunt queer, rome, feministe, anti-capitaliste, anti-speciiste, neurodivergente, anti-abilitiste.

Primim orice formă de ficțiune speculativă, cum ar fi:

  • Science-fiction (utopii, distopii, solarpunk, cyberpunk, post-apocaliptic, explorarea cosmosului, etc.)
  • Horror (body horror, gothic, supranatural, monstruos, etc.)
  • Fantasy (basme, mitologie, super-eroine/eroix, etc.)
  • Realism magic
  • Istorii Alternative
  • Orice alt gen ne putem imagina

Ne puteți trimite următoarele creații artistice:

  • Literatură (proză, poezie, eseu)
  • Arte vizuale (video poem, video eseu, scurtmetraje, bandă desenată)
  • Arte sonore (podcast narativ, mix muzical, melodie)

Materialele se pot trimite la adresa alături de o descriere a ta de aproximativ 50 de cuvinte.

Materialele publicate pe site vor fi remunerate.

Partenerx: Asociația Accept, Centrul Național al Dansului București, Centrul Comunitar Intersect, ArtHub, Festivalul Internațional de Film Queer Art200, Revista CUTRA, Echinox, Festivalul de Film SUPER, AIVImedia.hub, Radio Romania Cultural;

Proiectul “Lumi posibile” este derulat de Asociația Culturală Quantic şi este un proiect co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

LINK call FB

LINK call IG

Sari la conținut