fbpx

Știri

27.6.2022

back

Apel pentru artiști: EXILE TODAY – Rezidență de producție 2023

Apel pentru artiști: EXILE TODAY – Rezidență de producție 2023

În 2021, Körber-Stiftung și Kampnagel Hamburg au cooperat pentru a lansa rezidențele de producție sub numele EXILE TODAY. Programul de rezidențe se concentrează pe arta creată în condiții de exil. Scopul acestei cooperări este de a aduce pe scenă subiectul exilului, de a pune la dispoziția publicului larg formate artistice inovatoare, de a arăta complexitatea exilului pentru artiști și de a ancora subiectul în contextul unei culturi a memoriei.  Aceasta include, pe de o parte, confruntarea cu aspectele generale și individuale ale exilului și, pe de altă parte, deschiderea unei perspective multifocale și diferențiate asupra artei în exil.

Rezidența își propune să sprijine producția sau crearea și reprezentarea ulterioară fie a unor noi lucrări de scenă, fie a unor lucrări existente adaptate pentru contextul local în genurile teatru și performance sau dans. Producția și spectacolul vor avea loc la Kampnagel Hamburg.

Acesta este un apel internațional de propuneri care se adresează în primul rând artiștilor care au o experiență proprie sau familială de exil. Datorită realității vieții lor, artiștii care trăiesc în exil au cunoștințele și experiența de a trăi în societăți diferite; tocmai datorită identităților lor multistratificate și a caracterului lor transnațional, ei sunt în măsură să devină un motor de dezvoltare pentru țările de origine și pentru țările gazdă. Cu toate acestea, artiștii care nu au o experiență proprie a exilului, dar care abordează totuși subiectul exilului, sunt, de asemenea, motivați să depună candidaturi. Premiile vor fi acordate artiștilor care lucrează cu estetici și formate inovatoare în genurile teatru și performance sau dans.

Salutăm în mod explicit candidaturile din partea persoanelor de toate genurile, cu dizabilități, de culoare, indigene și de culoare.

Data limită
Acest apel se încheie la 15 iulie 2022
Artiștii selectați vor fi informați de decizia juriului până la jumătatea lunii septembrie 2022.

Informații detaliate aici.
Formular de aplicare aici.

Sursă anunț aici.

Sari la conținut