Știri

15.3.2018

back

Apel pentru artiști din sfera dansului contemporan – RAP (rezidențe, ateliere, public)

A șasea ediție a programului RAP (rezidențe, ateliere, public), organizat de Centrul Național al Dansului București în parteneriat cu Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, se desfășoară la Sala RAP între lunile iunie și octombrie 2018.

În acest an se acordă o singură rezidență de două luni unui artist din sfera dansului contemporan/performance-ului, la Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca, în intervalul sus-menționat.

Programul RAP 2018 oferă:
– Transport și cazare pentru două luni în Cluj-Napoca, pe durata rezidenței
– Spațiu de lucru (Studioul RAP) și sprijin logistic pentru perioada rezidenței
– 3.870 de lei buget de producție
– 4.500 de lei onorariu brut pentru beneficiarul rezidenței
– 2.000 de lei onorariu brut pentru un colaborator
– Asistență de producție din partea echipelor CNDB și Fabrica de Pensule

Rezidența presupune două prezentări publice – la Sala RAP și la Sala Stere Popescu din București, iar beneficiarul acesteia va fi invitat să propună un atelier de dans contemporan de cinci zile pentru elevii Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj.

Selecția va fi realizată de un juriu compus din Miki Braniște (manager cultural și curator), Mihaela Michailov (dramaturg, critic de arte performative) și Vava Ștefănescu (coregrafă, manager CNDB) și se va face pe baza unei scrisori de motivație care să includă detalii despre proiect și a unui portofoliu. Toți cei interesați  sunt rugați să trimită documentele la adresa cumențiunea RAP 2018.

Data limită pentru depunerea aplicațiilor este 7 mai, iar beneficiarul/beneficiara va fi anunțat/ă pe 15 mai.

Sari la conținut