fbpx

Știri

19.6.2024

back

Apel înscrieri pentru cea de-a 10-a ediție Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF)

Apel înscrieri pentru cea de-a 10-a ediție Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF)

Înscrierile pentru cea de-a 10-a ediție aniversară a Bucharest International Dance Film Festival sunt acum deschise! Cineaști, coregrafi, artiști vizuali și creatori de artă digitală sunt invitați să-și înscrie scurtmetrajele la secțiunile competiționale ale singurei manifestări cinematografice din Europa de Est dedicată filmelor de dans, care va avea loc între 5 și 8 septembrie 2024 la București, sub tema „Mapping Bodies”.

Cea de-a 10-a ediție aniversară a BIDFF, „Mapping Bodies”, își propune să creeze un spațiu de dialog și schimb de experiențe, redând o cartografiere a corpurilor din diferite contexte culturale sau social-politice și prezentând noi perspective asupra lumii contemporane, cu emoțiile, preocupările și subiectele sale de reflecție. Dansul contemporan este creat în prezent, cu mijloace ale prezentului. Infuzează alte forme artistice cu sensuri noi, are un potențial major de transformare a relației noastre cu corpul și îmbogățește felul în care comunicăm și ne exprimăm. În cele patru zile de festival, dansatori, coregrafi, artiști vizuali, regizori, creatori de realității virtuale, teoreticieni și producători sunt angrenați în peste 20 de evenimente structurate în cinci secțiuni caracterizate de diversitate, multiplicitate și deschidere. Interconectate, acestea alcătuiesc o hartă a dansului cu parcursuri artistice din numeroase contexte.

Date limită
12 iulie 2024
Toți cei care au aplicat vor primi un răspuns referitor la selecția filmului înscris până pe 31 iulie 2024.

Cum să aplici
→ Înscrierea filmelor se face prin FilmFreeway: https://filmfreeway.com/bidff2024
→ Mai multe detalii pe site-ul nostru: https://www.bidff.ro/apel-inscrieri-2024  

Premii
BIDFF recompensează excelența, noutatea și curajul în domeniul cinematografiei cu premii în valoare totală de 1500 de euro pentru:
→ Cel mai bun film internațional
→ Cel mai bun film românesc

Reguli și termeni
Secțiunea competițională a BIDFF este dedicată exclusiv scurtmetrajelor și este împărțită în Competiția Internațională și Competiția Națională. Selecționerii festivalului vor lua în considerare filme de ficțiune, documentare și animații care fie folosesc mișcarea pentru a explora o idee, fie vorbesc despre probleme legate de corp, lumea dansului și a artei performative. De asemenea, vă încurajăm să aplicați dacă aveți un scurtmetraj care explorează întrebări despre viitorul artei, chestionând problematici legate de etica colaborării, comunicării și coexistenței.

Căutăm:
→ scurtmetraje de dans produse în ultimii doi ani, care nu depășesc 20 de minute în lungime;

→ scurtmetraje de dans în genurile screen-dance sau dance for camera, scurtmetraje musical, scurtmetraje de animație, ficțiune sau documentar despre corp sau lumea dansului, scurtmetraje experimentale orientate conceptual în jurul ideii de mișcare;
→ scurtmetraje de dans cu o calitate minimă Full HD (1920 x 1080);
→ fiecare regizor poate înscrie maximum 2 filme în competiție.

NU căutăm:
→ videoclipuri muzicale, trailere sau înregistrări ale unor spectacole, filme care au fost deja înscrise la edițiile anterioare ale festivalului, filme de un minut, reclame la diverse branduri sau clipuri home-made.

Oferim:
→ premii în bani pentru Cel mai bun film internațional și Cel mai bun film românesc;
→ intrare liberă la toate evenimentele festivalului, mai puțin atelierele care necesită înscriere în prealabil.

BIDFF este organizat de Asociația Tangaj Collective. 

„Bucharest International Dance Film Festival, ediția a X-a” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Partenerii și gazdele festivalului sunt: Institutul Francez (Cinema Elvire Popesco), Grădina cu filme – Cinema & More, Cinema Muzeul Țăranului, Teatrul Masca, Roaba de Cultură, /SAC @ MALMAISON, Centrul Național al Dansului București, ADO – Asociația Artă pentru Drepturile Omului, Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice „Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen”.

Despre BIDFF

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) este o platformă pentru filme experimentale care folosesc mișcarea ca limbaj principal sau corpul ca subiect al explorării artistice. Mediat de camera de filmat, corpul devine punctul central al filmelor arthouse, încurajând publicul să discute despre politici provocatoare, emoții extreme, interpretări ascunse și estetici ciudat de atrăgătoare. În fiecare an, în septembrie, festivalul are loc în mai multe locații din București, România. Pe lângă proiecțiile de filme, BIDFF organizează anual o expoziție VR, conferințe, intervenții performative și ateliere intensive de formare profesională pentru artiștii emergenți.

Contact:

Sari la conținut