fbpx

Știri

15.12.2022

back

Apel deschis Springback Academy 2023: se caută scriitori de dans!

Apel deschis Springback Academy 2023: se caută scriitori de dans!

După Umeå, Barcelona, Pilsen, Aarhus, Sofia, Paris și Elefsina, Springback Academy oferă din nou scriitorilor de dans aspiranți șansa de a fi îndrumați în ceea ce privesc elementele fundamentale ale criticii de dans de calitate în mediul plin de acțiune al Spring Forward, festivalul anual al Aerowaves. Festivalul va avea loc anul acesta în Dublin (Irlanda) în numeroase locații, printre care Project Arts Centre, Smock Alley Theatre, The Complex și Samuel Beckett Theatre. Academia va avea loc în timpul festivalului, în perioada 26 – 29 aprilie (inclusiv) 2023.

Springback Academy caută până la 10 persoane cu mult entuziasm și cu o anumită experiență anterioară în a scrie despre dans. Participanții vor fi îndrumați de echipa noastră de critici de renume, printre care Donald Hutera (The Times), Sanjoy Roy (The Guardian), Kelly Apter (The Scotsman) și Laura Cappelle (New York Times).
Sub îndrumarea lor, participanții au șansa de a crea, de a da formă și de a împărtăși conversații despre dans și de a-și perfecționa abilitățile de scriere critică. Academia Springback este o cale rapidă de a dobândi experiență și tehnică în critica de dans responsabilă, eficientă și atractivă, precum și de a explora și înțelege oportunitățile pe care le oferă publicarea digitală.

În martie 2018, a fost lansată revista Springback Magazine. Colaboratorii publicației sunt selectați exclusiv dintre scriitorii care au participat la programul Springback Academy și fac parte din comunitatea în continuă creștere a scriitorilor „absolvenți”.

Pentru a vedea scrierile Springback din anii precedenți, vizitați Springback Academy online. Un ghid gratuit de inițiere rapidă în scrierea recenziilor de dans poate fi descărcat în format PDF.

Aplicați până la ora 24:00 (GMT) luni, 9 ianuarie 2023
Găsiți detaliile complete ale aplicației aici și link-ul de aplicare aici.

Formular de înscriere

Pentru întrebări, vă rugăm să contactați: Directorul Springback Academy Oonagh Duckworth .

Mult noroc!

Imagine: Gran Bolero ©Claudia Cordova Zingano

Sari la conținut