fbpx

Știri

01.2.2021

back

Apel deschis Onassis AiR 2021/22

Apel deschis Onassis AiR 2021/22

Apel deschis Onassis AiR 2021/22
THE SCHOOL OF INFINITE REHEARSALS: MOVEMENT V – VIII

Termen limită: 26 februarie 2021, ora 12:00 AM (UTC+02:00)

Onassis AiR, programul internațional de rezidență de cercetare artistică din Atena (Grecia), invită artiști, curatori, designeri, activiști, colective, educatori, perfromeri, avocați, economiști, arhitecți, cineaști și alți practicieni din orice mediu de expresie sau disciplină, pentru a aplica pentru a doua ediție a THE SCHOOL OF INFINITE REHEARSALS: MOVEMENT V – VIII, care se desfășoară între septembrie 2021 și iunie 2022.

Conceput ca un program colectiv de cercetare, THE SCHOOL OF INFINITE REHEARSALS reunește un grup interdisciplinar de participanți pentru a face schimb de cunoștințe și practici în jurul a două subiecte de cercetare pe care programul le consideră urgent de abordat.

“Pentru a doua ediție, vom căuta în interior și, de asemenea, în exterior, structurile spațiale și temporale care afectează modurile în care trăim, acționăm și venim împreună. Cum ne raportăm la ceilalți și cum ne organizăm deciziile? Ce modele de guvernare respectăm și cum le modelăm? În ce sisteme economice alegem să fim complice și în ce măsură pretindem că implementăm alternative radicale? Cum ne instituim cunoștințele (cunoștințele) și cum recunoaștem satisfacția sau complicitatea instituțională?” 

În toamna anului 2021, programul va explora în mod colectiv probleme de guvernanță, aprofundând în auto-organizare și instituții. În primăvara anului 2022, va aborda domeniul economic, cu accent pe economiile comunitare și filantropie.

Onassis AiR nu caută răspunsuri, ci mai degrabă întrebări, complexități, aspirații, strategii intuitive care trebuie testate și modalități de a imagina alte moduri de funcționare ca societăți. 

“În conversația cu participanții noștri actuali, ne transformăm pentru a ne extinde și încuraja în continuare modurile colective și orizontale de a gândi și a practica împreună. Din acest motiv, nu vor exista convocatori sau mentori. Grupurile de mișcare 2021/22 (V-VIII) vor fi convocate de participanți înșiși, care vor co-forma curriculum-ul în funcție de interesele lor individuale de cercetare propuse.”

Selecția pentru apelul deschis Onassis AiR 2021/22 se va face în două etape. Faza I urmează o metodă de selecție oarbă, de la egal la egal, făcută de către participanții actuali ai Onassis AiR 2020/21. În decursul fazei II, aplicațiile selectate vor fi revizuite de echipa Onassis AiR împreună cu un consiliu consultativ format din Grégory Castéra, Binna Choi și Marianna Takou (Casco Art Institute), Ilaria Conti, Karthik Pandian și Piergiorgio Pepe.

Limba de lucru a grupurilor de mișcare din toamna 2021 și primăvara 2022 este engleza. Toți participanții acceptați vor primi o taxă de cercetare, diurnă la / din Atena, un buget colectiv de cercetare și alte resurse.

Onassis AiR este un program al Fundației Onassis, început în septembrie 2019. Echipa Onassis AiR: Ash Bulayev, Nefeli Myrodia, Georgia Giannakea și Myrto Katsimicha.

Vă rugăm să faceți click aici pentru a vedea anunțul complet al apelului deschis și linkul către formularul de aplicație.

Sursa articol: Contemporary Performance Network

Pentru mai multe oportunități click aici.

Sari la conținut