fbpx

Știri

02.5.2017

back

Ana Cătălina Gubandru // E.F.P. expoziție fotografică performativă // Dream Come Tree

05 – 27.05.2017
vernisaj: 5 Mai 2017, ora 19:00
Studio A5
str. Piața Amzei 5


Dream Come Tree
Sau despre partea blestemată

Proiect inspirat din teoria excesului dezvoltată de către George Bataille în cartea sa “Partea Blestemată”, parte din Selecția de programe și proiecte CNDB 2016.

În natură, un copac poate crește și se poate înmulți neîngrădit și excesiv, deteriorând mediul uman înconjurător și transformându-se în pădure, chiar junglă, în care omul trebuie să intervină pentru a-și construi un habitat funcțional.Teoria spune că orice surplus care nu este în beneficiul omului și nu asigură dezvoltarea funcțională și creşterea individuală sau cea colectivă devine parte blestemată și trebuie irosit.

Proiectul “Dream Come Tree” a fost realizat în China, orașul Shenzhen.
Fotografie de mișcare, fotografie furată, fotografie performativă.

Despre Fotografia in miscare sau a mișcării sau mișcată. Dinamica și texturile. Texturile materialelor fotografiate care acoperă imaginea. Design vestimentar în arhiva imaginii de mișcare. Instantaneu de mișcare.
Fotografia peisajului care trece pe lânga tine.


Toate pozele sunt realizate în mișcare, majoritatea făra acordul persoanelor fotografiate sau fără ca acestea să își dea seama că sunt fotografiate. Drumuri și locuri. Se impart în 3 categorii.
Eu în mișcare, ei în mișcare, peisaj.
Eu stau, ei se mișcă, peisaj fix.
Eu stau, ei stau, într un mijloc de transport în mișcare, peisaj în mișcare.
Oameni, locuri, biciclete, gunoi, culori, texturi.


Baishizhou, cartierul unde au fost fotografiate majoritatea imaginilor, se spune că în cinci ani nu va mai exista, va fi demolat și se va construi un loc nou. Partea blestemată trebuie sacrificată pentru a se asigura un echilibru funcțional, așa spune teoria.

Am fotografiat în exces, excesul, inspirată și de gestul atât de excesiv și propriu chinezilor, fotografiatul. Inițial am inceput să fotografiez pentru a vedea cum e să fiu ca ei, printre ei. După care mi-am dat seama că îmi place și că nu mă mai pot opri. Eram fascinată de orice nimic, sau de orice lucru obișnuit care devenea extraordinar și de neratat. Am fotografiat cu orice device am avut la îndemână.

Proiect realizat în Noiembrie 2016 în cadrul unei rezidențe artistice @ Handshake 302, cu sprijinul Handshake 302, Shenzhen, ICR Beijing și Centrul Național al Dansului București și prezentat în spațiul Studio A5 cu sprijinul Asociației Ephemair în cadrul programului ART on DISPLAY.

Ana Cătălina Gubandru
Artist coregraf
S-a născut și trăiește în București. Lucrează cu diferite concepte și media. A realizat și a prezentat spectacole în diferite rezidențe de creație și festivaluri de dans naționale și internaționale.
http://catalinagubandru.weebly.com/

Studio A5 este un spatiu de creatie care gazduieste temporar proiecte ale Asociatiei Ephemair ca Noaptea Alba a Galeriilor, Weekend-ul Galeriilor sau ART on DISPLAY alaturi de alte evenimente realizate in colaborare cu anti parteneri.


Programul ARTonDISPLAY, inițiat și organizat de către Asociația Ephemair din 2014, reflectă în vitrinele unor spatii neutilizate temporar sau amplasate in imobile cu un grad de risc ridicat pentru accesul public starea de fapt a artei contemporane românești, activând totodată spații urbane din București și atrăgând atenția asupra unei probleme încă nerezolvate legate de comfortul urban din acest oraș prin prezența intervențiilor si instalațiilor site specific.

www.ephemair.ro

Sari la conținut