fbpx

Știri

06.10.2022

back

Academia de Dans și Performance a demarat cu atelierul coordonat de Lucas Viallefond

Academia de Dans și Performance a demarat cu atelierul coordonat de Lucas Viallefond

Primul profesor invitat al Academiei a absolvit cu onoruri Conservatorul din Paris, a dansat la Opéra Garnier, a performat pe scene din toată lumea, din Maroc și Japonia până-n Germania și SUA, și predă dansatorilor de top din marile companii naționale din Africa de Sud, Austria, Belgia, Canada, Chile, Hong-Kong, Israel, Scoția, Tahiti, Taiwan.

La invitația noastră, Lucas petrece toată luna octombrie cu studenții Academiei, cărora le propune un atelier de lucru bazat pe conștientizarea cât mai precisă a corpului ș ia dinamicii acestuia în spațiu.

Abordarea mea de a preda este bazată pe metoda Jooss-Leeder, dezvoltată de Hans Züllig și Jean Cébron și implică exerciții contemporane la bară și de mijloc.

Precizia conștientă a unui corp în spațiu și dinamica lui sunt la baza acestei abordări. Munca tehnică la bară permite părții superioare a corpului și brațelor să plutească prin conștientizarea greutății, balansului, a posibilelor opoziții și disocieri. Centrul corpului este în continuarea barei. 

Această tehnică folosește atât calitatea mișcării, cât și a senzațiilor, obiectivul fiind stăpânirea senzațiilor, pentru o mai bună precizie și înțelegere a mișcării. 

Lucas Viallefond

Mai multe informații despre Academia de Dans și Performance 2022-2023 aici.

Sari la conținut