fbpx

Știri

25.8.2016

back

200.000 de lei pentru proiecte coregrafice

200.000 de lei pentru proiecte coregrafice

A început selecția de proiecte finanțate din bugetul propriu CNDB aprobat pentru 2016.


COMUNICAT DE PRESĂ

București – Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță deschiderea selecției de proiecte coregrafice finanțate din bugetul propriu aprobat pentru 2016. Potențialii beneficiari sunt invitați să-și depună proiectele redactate în limba română până la 18 septembrie 2016, ora 11:00.

Propunerile se pot înscrie într-una dintre următoarele categorii: (i.) producția și difuzarea de spectacole coregrafice originale, (ii.) dezvoltare artistică și profesională a artiștilor, (iii.) cercetare și documentare în domeniul coregrafic istoric sau actual.

În 2016, un candidat poate aplica cu un singur proiect la fiecare categorie. Proiectele se vor desfășura de la începutul lunii octombrie până la finalul anului.

Prin acest program, ne dorim ca CNDB să devină co-producătorul unor proiecte care să afirme dansul ca artă a actualității”, spuneCristiana Vlad, coordonator de program la CNDB. „De asemenea, sperăm ca proiectele coregrafice să fie relevante la nivel național și internațional, să aibă un potențial mare de vizibilitate, să ne ajute să dezvoltăm publicul specializat. Și bineînțeles, ne dorim ca proiectele să îi ajute și pe artiști să se profesionalizeze. În procesul de evaluare al proiectelor sunt urmărite câteva criterii cheie cum ar fi caracterul participativ, circulația ideilor, originalitatea și inovația, reflecția și experimentul. În fine, aș dori să adaug că CNDB va sprijini inclusiv călătoriile de studiu sau cercetare şi participări la evenimente de profil în țară și străinătate”, încheie coordonatorul proiectului.

Selecția de programe și proiecte coregrafice CNDB 2016 se adresează profesioniştilor persoane fizice sau juridice: coregrafi, dansatori, profesori, teoreticieni, critici, operatori culturali, fundaţii şi asociaţii de profil, alte entităţi de drept public sau de drept privat cu activitate în domeniul dansului contemporan.

Procedura de selecție a proiectelor se desfășoară în conformitate cu Normele metodologice de selecție a programelor și proiectelor coregrafice produse sau co-produse de CNDB avizate de Ordinul de ministru nr. 2673 din 17 august 2016, în limita bugetului propriu aprobat.


Toate detaliile despre categoriile de proiecte, documentele necesare înscrierii la concurs, modalitățile de depunere a proiectelor, calendarul selecției, fișierele cu formularele necesare și Ordinul Ministerului Culturii nr. 2673 din 17 august 2016 sunt disponibile online la adresahttps://cndb.ro/selectie-de-proiecte


Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Zelist, Graphic Front

Sari la conținut