fbpx

Știri

14.10.2022

back

Orașul vorbește: „Practica dansului este despre a gândi și a simți cu corpul, despre a folosi capacitățile lui ca pe niște senzori, dar și ca mijloace de exprimare.”

Orașul vorbește: „Practica dansului este despre a gândi și a simți cu corpul, despre a folosi capacitățile lui ca pe niște senzori, dar și ca mijloace de exprimare.”

„Practica dansului este despre a gândi și a simți cu corpul, despre a folosi capacitățile lui ca pe niște senzori, dar și ca mijloace de exprimare.”

Jan Burkhardt

Jan Burkhardt este dansator, coregraf, muzician și facilitator. Este un artist german și pedagog internațional, un conector de oameni și instituții din spații geografice diferite. Jan este cel care a sprijinit scena românească de dans contemporan coordonând programul de ateliere al Academiei de Dans și Performance CNDB și cel datorită căruia Academia a beneficiat de prezența profesorilor internaționali. A venit la Bucureşti pe 1 octombrie pentru a participa la lansarea celei de-a doua ediţii a Academiei şi va reveni în februarie pentru a le preda tinerilor dansatori.

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut