fbpx

Workshop Café Müller

Workshop coordonat de Dominik Więcek

11 noiembrie – 10:00 – 14:00

11.11.2023

sâmbătă

10:00

CNDB – Sala Stere Popescu (Bd. Mărășești 80)

Info

Pina Baush, deși nu a creat niciodată o tehnică de dans, chiar dacă s-a folosit de corpurile, creativitatea și mișcarea dansatorilor cu care a lucrat, a creat un limbaj de mișcare unic și recognoscibil pe care îl identificăm cu ea. Poziția verticală a bazinului, pieptul deschis sau un gest precis combinat cu mișcări ample și spațiale ale mâinilor sunt doar câteva dintre numeroasele caracteristici ale acestui stil.

Atelierul cu Dominik Więcek va crea un spațiu fictiv în care participanții vor fi transportați pe scena operei din Wuppertal și vor lua parte la un spectacol inexistent. Se vor impune reguli și imagini asupra propriului corp care vor apropia participanții de repertoriul coregrafului. Atelierul va folosi cunoștințele și experiența acumulate în timpul activității de cercetare desfășurate în cadrul bursei Tanzrecherche NRW, care a dus la premiera spectacolului solo „Café Müller”.

Biografie

Dominik Więcek este un artist ale cărui lucrări sunt pline de umor, ludicitate și un sentiment de lejeritate. În calitate de coregraf și performer, el deconstruiește istoria dansului, normele teatrale și tradiția fără ezitare, încearcă să construiască punți de la subiecte autobiografice la experiența live a publicului său și crede în spectacole de confesiune în care onestitatea poate fi situată undeva între intimitate și formalitate teatrală. În spectacolele sale, cochetează cu numeroase genuri teatrale, experimentează cu propria imagine și sfidează normele societății, fiind un artist queer care creează în Polonia. Având încredere în intuiția sa și fiind condus de curiozitate, el își permite: să nu știe, să facă greșeli, să ia drumuri spre nicăieri, precum și să se entuziasmeze de cele mai mici descoperiri. A absolvit Academia Ludwik Solski pentru Artă Dramatică, Teatrul de Dans Department și este bursier al Folkwang Universität der Künste din Essen.

Înscrieri
Participare gratuită pe bază de înscriere.
Pentru înscriere completați fomularul disponibil AICI până la 3 noiembrie. Participanții selectați vor fi anunțați cel mai tarziu până pe 7 noiembrie.

Sari la conținut