fbpx

Turul dansurilor urbane prin 10 orașe din lume

  • Performance-lecture

90 min.

07.05.2022

sâmbătă

19:30

Sala CNDB „Stere Popescu” (Mărășești, 80-82)

Bilete

Info

Turul dansurilor urbane prin 10 orașe din lume /
Le tour du monde des danses urbaines en dix villes

Din Africa de Sud până în Jamaica, din Statele Unite până în Angola, coregrafa braziliană Ana Pi oferă un tur al lumii dansului urban, prin zece orașe și zece tipuri diferite de dans. Fiecare street dance este legat de un oraș, de violența și nedreptatea acestuia, dar și de o energie vibrantă. 

În zilele noastre, dansurile urbane se răspândesc în principal prin Internet, ceea ce face ca evoluția lor să le asigure popularitatea în întreaga lume. Ana Pi a creat Urban Dance World Tour în 2014. De atunci, a prezentat piesa de peste 400 de ori în întreaga lume, pentru publicul de toate vârstele.

Dansurile urbane din America de Sud, Statele Unite, Europa, Asia și din Africa sunt întotdeauna legate de corpul divers al dansului african, care a migrat odată cu sclavii și imigranții deportați de pe continent. Aceste forme de dans urban au fost inventate în cele mai cosmopolite orașe ale lumii, modelate de valuri de deportare și imigrație. Se vede și moștenirea complexă a acestei ordini sociale profund inegale, ieșind la suprafață în aceste dansuri.

– Ana Pi

Direcție artistică, concept și coregrafie: Ana Pi (FR/BR)
Interpretare: Ana Pi
Text : Ana Pi
Video: Ana Pi
Colaboratori: Cecilia Bengolea, François Chaignaud

Biografie
Ana Pi este coregrafă și artistă vizuală, cercetătoare în dansul urban, dansatoare și profesoară. În prezent este coregrafă asociată la MAC VAL, muzeul de artă contemporană din Val-de-Marne și la La Briqueterie – CDCN, pentru proiectul european Dancing Museums: The Democracy of Beings. În 2020, a primit un grant de la MoMA din New York pentru a crea The Divine Cypher în Haiti.

Producția
NA MATA LAB

Producător delegat
Latitudes Prod. – Lille

Co-producția
Association des Centres de Développement Chorégraphique Nationaux cu sprijinul Direction Générale de la Création Artistique (La Place de la Danse CDCN Toulouse Occitanie; La Manufacture CDCN Nouvelle-Aquitaine; La Maison Uzès Gard Occitanie ; Les Hivernales CDCN d’Avignon; Le Pacifique CDCN Grenoble Auvergne-Rhône-Alpe; Art Danse CDCN Bourgogne-Franche-Comté; La Briqueterie CDCN Val-de-Marne; Atelier de Paris CDCN; L’échangeur CDCN Hauts- de-France; Le Gymnase CDCN Hauts-de-France; Pole-Sud CDCN Strasbourg; Touka Danses CDCN Guyane.)

Mulțumiri
Vlovajob Pru, Annie Bozzini și echipei CDCN, sponsori ai lucrării. Întregii comunități de artiști street dance care au făcut posibilă această cercetare

Eveniment prezentat în parteneriat cu Institutul Francez din România.

Mențiuni speciale

Evenimentul se desfășoară în limba română și limba franceză.

08.05.2022

duminică

19:30

duminică

19:30

Turul dansurilor urbane prin 10 orașe din lume

Performance-lecture
Direcție artistică, concept și coregrafie: Ana Pi (FR/BR)

Turul dansurilor urbane prin 10 orașe din lume
Sari la conținut