fbpx

The Busy Body

Workshop coordonat de Janet Novás

22 noiembrie
10:00-14:00

22.11.2023

miercuri

10:00

CNDB – Sala Stere Popescu (Bd. Mărășești 80)

Info

Cum să ne sporim creativitatea? Câte instrumente avem la dispoziție pe care le ignorăm? Cum să le salvăm și să le valorificăm la maximum? Unde sunt limitele? Cum să transformăm ideile sau gândurile în mișcare? De unde să comunic? Munca mea este un produs sau un discurs? Care este nevoia care mă ține aici și acum? Cum să reduc la tăcere falsul și să las spațiu pentru dezvăluirea adevărului?. Acestea sunt câteva dintre întrebările care au apărut de-a lungul carierei mele de performer și creator și care m-au determinat să îmi dezvolt munca. Pentru a aprofunda aceste probleme, am salvat și dezvoltat o serie de exerciții pe care le voi propune zilele acestea. Atelierul va fi împărțit în două părți. Prima va începe cu o încălzire bazată pe repetarea unor mici exerciții care vor evolua pe parcursul cursului. Încetul cu încetul, nivelul de energie fizică va crește, eliberându-ne corpul și descoperind noi posibilități care ne vor conduce în munca de creație într-un mod mai conștient. În partea a doua ne vom concentra pe o muncă mai personală, folosind instrumente de improvizație de bază, punând studentul sub interogare constantă, ocupându-se și ajutând la ruperea tiparelor stabilite. Construind în acest fel un discurs care să răspundă nevoilor și intereselor lor. Obiectivul principal al acestui atelier este de a trezi în student nevoia de a descoperi, de a răsfoi, de a se bucura și de a-și asuma riscuri fără teama de eroare sau ideea de eșec.

Biografie

Janet Novás s-a născut în Galicia. A studiat dans contemporan între Madrid, Bruxelles și Berlin. A primit mai multe premii de-a lungul carierei sale: Premiul al 2-lea, XXI Certamen Coreográfico de Madrid, B-Motion (B-Motion Bassano, Italia), DanceWEBeurope 2008 (Viena), Premio InJuve 2011 cu creația sa “Cara pintada” 2011. În 2011 face parte din programul ChoreoRoam Europe, un proiect internațional de cercetare organizat de The Place (Londra), Festival Opera Estate (Bassano del Grappa), Dansateliers (Rotterdam), Danceweek Festival (Zagreb) și Certamen Coreográfico de Madrid. Creațiile sale au fost prezentate în cadrul diferitelor festivaluri naționale și internaționale, cum ar fi Rencontres Chorégraphiques (Franța), Marseille Festival (Franța), Nouvelles-Pole Sud Festival (Franța), Cement Festival (Olanda), Dança en Transito (Brazilia), Festival Jóvenes Coreógrafos (Venezuela), MOV_S, TNT Dansa, Mes de Danza Sevilla și XXV Festival de Madrid en Danza, printre altele. Ultima sa lucrare a fost coprodusă de Festival de Otoño a Primavera (Madrid), Escenas do Cambio (Galicia) și Bad Festival (Bilbao) și cu sprijinul Granner Centro de Creació (Barcelona), Centro Cultural Conde Duque (Madrid) și Paso a 2 (Madrid).
WWW.JANETNOVAS.COM

Înscrieri
Participare gratuită pe bază de înscriere.
Pentru înscriere completați fomularul disponibil AICI până la 15 noiembrie. Participanții selectați vor fi anunțați cel mai tarziu până pe 17 noiembrie.

Sari la conținut