fbpx

PAST PRESENT – Fragmente de memorie

  • Performance colectiv
  • Intrare liberă

120 min.

24.09.2023

duminică

19:00

Sala CNDB „Stere Popescu” (Mărășești 80-82)

Info

Mulajul este amprenta unui obiect pe o suprafață, negativul formei, memorie palpabilă. Pentru grecii antici, memoria era amprenta pe suflet a unui eveniment din trecut.

Vă invităm la un performance colectiv, un exercițiu de reamintire (emoțională și corporală) plecând de la acțiunea de a face mulaje. Fragmente de memorie personală și colectivă vor interfera cu procesele fizice. Aduceți o lucrare proprie, o poveste, un text, un gând, un mic obiect sau o fotografie care declanșează o amintire. Sau doar propriul corp.

Puteți participa sau doar privi. Dacă doriți să participați, veniți îmbrăcați în haine lejere, pe care nu vă pasă dacă le murdăriți (gipsul se spală relativ ușor).

PAST PRESENT propune un balans între uitare și amintire, ștergere și reconfigurare. Ce rămâne când aparent nu mai e nimic? Care este potențialul unei explorări somatice și afective de a genera noi raportări față de un trecut problematic?

Mai multe despre proiect aici.

Găzduit de: Ioana Marinescu, Iulia Mărăcine, Smaranda Găbudeanu și Andreea David
Film: Laurențiu Calciu
Sunet: David Crawforth, Doru Apreotesei
Cu contribuția: Aurelia Anton, Doina Apreotesei, Thomas Goodey, Hennie Lee, Katia Pascariu, Eliza Trefaș, Shino Yanai

Performance-ul PAST PRESENT. Fragmente de memorie vine în continuarea PAST PRESENT. Fragments of memory: Bucharest-Pompeii-London, instalație și performance comisionate de spațiul de artă Beaconsfield din Londra. Proiectul se bazează pe cercetarea doctorală a Ioanei Marinescu la Slade School of Fine Art în Londra. Demersul artistic este dezvoltat împreună cu Smaranda Găbudeanu și Iulia Mărăcine.

Co-producători
PETEC (Asociația Pentru Teatru și Carte), Beaconsfield.

Parteneri
CNDB (Centrul Național al Dansului București), /SAC @Malmaison (Spațiul de artă contemporană), CESI (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii), H2DANCE, Cartierul Uranus, Radio România Cultural, Igloo.

Mulțumiri: MiC – Parcul Arheologic Pompei, Comunitatea Cartierul Uranus.

Proiectul Past Present. Moving archives este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiectul PAST PRESENT. Fragments of memory: Bucharest-Pompeii-London a fost co-finanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. Institutul Cultural Român nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Contact PR și comunicare media
Aura Petrașcu | | +40722 622 925

Sari la conținut