fbpx

Omission Possible la Sala Omnia

  • Intersecții
  • Intrare liberă pe baza înregistrării

28.08.2022

duminică

20:30

Sala Omnia (Cristian Popișteanu, 3)

Info

O clădire uimitoare din punct de vedere arhitectural, Sala Omnia are o istorie politică controversată. Situată în centrul Bucureștiului, clădirea a fost proiectată de arhitectul român Cezar Lăzărescu în 1967 ca anexă a sediului Comitetului Central al Partidului Comunist Român, unde se desfășurau conferințele de partid cu Nicolae Ceaușescu. Din 1989, a fost folosită de Senatul României, iar apoi mai mulți ani a fost folosită de Opera Națională ca spațiu de repetiții. În 2016, clădirea a fost trecută în proprietatea Centrului Național al Dansului București, iar de atunci, așteaptă să fie renovată și reconstruită.

Atmosfera sălii este intensă, deplasarea prin clădire este aproape un concept performativ, stucaturile de pe pereți și tavane sunt fastuoase, iar în spatele sălilor principale stau ascunse diferite mașinării. În timp, însă, patina de clădire abandonată a creat o atmosferă stranie.

Mutual Loop (Holger Lang și Martina Tritthart din Viena, Austria) a ales Sala Omnia pentru a implementa o intervenție participativă site-specific de lumini și media, ca parte a proiectului lor s[a]it{life}, timp de trei nopți, între 26 și 28 august. Mutual Loop au invitat artiști din București precum Iosif și Aurora Kiraly, Ana și Sever Petrovici-Popescu, printre alții, să participe cu înregistrări (audio, video sau fotografii) ale Bucureștiului, pe care artiștii austrieci le-au transformat apoi în mai multe instalații video. Unii dintre artiști, precum Béla Zoltan, se asociază și cu intervenții artistice pentru acest eveniment.

Tururile vor avea loc zilnic de vineri, 26 august până duminică, 28 august, de la 20:30 la 21:30. Pentru înscrieri, vă rugăm să vă prezentați înainte de tur, la recepția de la Sala Omnia, pe Str. Cristian Popișteanu 3.

Cu
Tavi Anghelus, Ina-Alice Danila, Diana Draghici, Aurora Kiraly, Iosif Kiraly, Denise Lobont, Amalia Mititileu, Irina Motroc, Ana Petrovici-Popescu, Sever Petrovici-Popescu, Diana Paun, Angelica Stan, Alina Tofan, X-Art Collective, Béla Zoltán & Mutual Loop

Parteneri
Un proiect s[a]it{life} 2022 în cooperare cu Centrul Național al Dansului București și Forumul Cultural Austriac București

Mentiuni speciale

Participare pe bază de înscriere înaintea turului, direct la Sala Omnia, pe Str. Cristian Popișteanu 3.

26.08.2022

vineri

20:30

vineri

20:30

Omission Possible la Sala Omnia

Omission Possible la Sala Omnia

27.08.2022

sâmbătă

20:30

sâmbătă

20:30

Omission Possible la Sala Omnia

Omission Possible la Sala Omnia
Sari la conținut