fbpx

Memetics

  • Dans & performance

60 min.

11.05.2024

sâmbătă

19:30

Premieră

CNDB – sala Stere Popescu (Bd. Mărășești 80)

Info

MEMETICS* este o arhivă a culturii digitale, un spațiu performativ de hyperlinkuri transferate în corp, asupra cărora autorul intervine prin acțiuni de remixare și re-contextualizare.
Generarea și răspândirea informației online, analogă fenomenului răspândirii virusurilor, schimbă percepția asupra realității și este transferată în modul de producție culturală. Pornind de la meme**, spectacolul urmărește hibridizarea corpurilor, plasate între planul real și cel virtual, al avatarului. Ca tehnică, MEMETICS propune juxtapuneri de elemente transgresive, critice și post-ironice care estompează granița dintre public și privat. Spectacolul propune o viziune fragmentată a realității, de tip scrolling, cu elemente pop, trenduri, argou al internetului și imagini virale promovate în era Web 2.0.

*Memetics = știința teoretică și empirică care studiază reproducerea, răspândirea și evoluția memelor.
**Memă, meme = mici unități culturale de transmitere, analoge genelor, care se răspândesc de la o persoană la alta prin copiere sau imitație (de la melodii, sloganuri, modă vestimentară, credințele abstracte, precum cea în Dumnezeu, până la 9GAG).

Concept & coregrafie: Sergiu Diță
Asistență coregrafie: Anca Stoica
Performeri: Eva Danciu, Oana Jipa, Fatma Mohamed, Sofia Sitaru-Onofrei & Anca Stoica
Dramaturgia: Ioana Toloargă
Sound Design: RAW Creatives
Muzica: Daniel Stănciucu, Adrian Piciorea, David Cristian, Robert Găgeată
Designer costume: Larisa Petcuț

Biografie

Sergiu Diță (1999) este performer și coregraf emergent și activează în zona independentă. Practica lui artistică se axează pe folosirea culturii pop ca element de critică socială; tematic este interesat de investigarea stereotipurilor de gen. În spectacolele proprii folosește tehnica „manifest-colaj-recitativ”, ce presupune expunerea critică a subiectului, colaj de citate, clișee socio-culturale și text. Cercetările lui implică procedee de reciclare, eșantionare și remixare.
Împreună cu Anca Stoica activează ca duo artistic sub numele Platforma 13, inițiativă independentă dedicată experimentului transdisciplinar.

Spectacolul este realizat în urma Festivalului-Concurs „D-butan-t”, organizat de Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe și Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Centrului Național al Dansului Bucureșți (CNDB), ediția a VII-a, al cărui Mare Premiu a fost câștigat de coregraful Sergiu Diță.

Coproducție
Centrului Național al Dansului Bucureșți (CNDB), Teatrul
„Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe.

Partener media principal
Radio Guerilla

Parteneri media
Radio Romania Cultural, TVR Cultural, Adevărul, Revista Arta, Zile și Nopți, ELLE, Happ.ro, The Institute, ISCOADA, Zeppelin, Feeder, Agerpres, LiterNet, Revista Golan, Ziarul Metropolis, Visit Bucharest

Parteneri strategici
Cinema Union

Mențiuni speciale

Spectacolul conține efecte stroboscopice și nu este recomandat persoanelor diagnosticate cu epilepsie.

12.05.2024

duminică

19:30

duminică

19:30

Memetics

Concept & coregrafie: Sergiu Diță

Memetics
Sari la conținut