fbpx

Lansare lumiposibile.ro

  • Intersecții
  • Platformă online de ficțiune speculativă
  • Intrare liberă pe bază de rezervare

4 ore

17.06.2023

sâmbătă

17:00

Sala CNDB „Stere Popescu” (Mărășești, 80-82)

Info

Intrăm în galaxia lumilor posibile unde trecutul, prezentul și viitorul sunt locuri de joacă ale imaginației revoluționare
lumiposibile.ro este o platformă online de ficțiune speculativă radicală, care găzduiește și celebrează o mulțime de forme de expresie creativă: literatură, eseistică, arte vizuale, arte sonore și orice ne mai putem imagina.
Considerăm că ficțiunea speculativă este o unealtă pentru comunitățile marginalizate de a făuri un viitor mai blând și mai revoluționar, de a explora prezentul și trecutul cu ajutorul fanteziei, dar și de a exorciza nedreptățile sociale printr-un imaginar al haosului și monstruosului. Noi putem construi lumea în care vrem să trăim, lume la care au început deja să lucreze strămoașele noastre.

Lumile noastre Posibile sunt sensibile și curioase, emoționale și indisciplinate, poetice și analitice; sunt afectate de tot ce le atinge și afectează la rândul lor. Lumile noastre posibile sunt corp, idee, senzație și gând în aceeași suflare, care împreună se transformă mereu.
Lumile noastre Posibile sunt queer, rome, decoloniale, multispecii, neurodivergente, feministe, dincolo de capitalism, ancorate în principii anti-rasiste și anti-abilitiste.
Ca să accesibilizăm spațiul pentru cât mai multe persoane, am vrea să vă rugăm, dacă puteți pe cât posibil atunci când sunteți în interior să purtați mască de protecție.

Lecturi speculative: Andreea Gheo, oana ungureanu, Maria Martelli, Maia Șerbănescu
DJ sets: Admina & Chlorys
Grafică: alex horghidan
Concert: Sofia Zadar
Prezentarea site-ului
Mică petrecere post-lansare

Participare
Pentru că spațiul are un număr limitat de locuri, o să te rugăm să faci o rezervare prin completarea formularului disponibil aici.

Proiect realizat de
Asociația Quantic

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut