fbpx

ÎnTrecere

  • Dans & performance
  • În cadrul proiectului Dans.Context.Showcase

62 min.

24.04.2025

joi

16:00

CNDB – sala Stere Popescu (Bd. Mărășești 80)

Info

„ÎnTrecere”  este un spectacol ce explorează conceptul trecerii dintre viață și moarte, aducând în prim plan o perspectivă profundă asupra existenței umane. Viața este portretizată ca un spațiu în care ființele umane sunt consumate treptat de agitația și presiunile fizice și psihice ale existenței cotidiene pana în punctul epuizării totale.

În contrast, viața de apoi este prezentată ca o eliberare, un spațiu al transcendenței și libertății absolute în care corpul fizic este lăsat în urmă, iar sufletul este liber să plutească neîngrădit într-un mediu în care imponderabilitatea și senzorialitatea devin principiile călăuzitoare.

Spectacolul invită publicul să reflecteze asupra naturii trecerii dintre viață și moarte, oferind o privire personală a coregrafei asupra acestor aspecte fundamentale ale condiției existenței.

Biografie Sofia Sitaru-Onofrei

A absolvit licența în coregrafie la Universitatea Națională de Teatru și Cinematografie din București. A urmat primul an de master în cadrul Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim, pentru ca ulterior să danseze în compania Jerusalem Dance Company. In timpul petrecut în Israel a lucrat cu coregrafi precum Noa Zuk, Shahar Binyamini, Pablo Girolami, Noa Shadur și Eyal Nahum. Sofia a absolvit Masterul în creație coregrafică la Universitatea Națională de Teatru și Cinematografie din București în 2024. În prezent, ea colaborează în calitate de interpret cu Platforma 13, Delazero și Linotip Centru Independent Coregrafic. 

Cea mai recentă creație în calitate de coregraf a fost pentru spectacolul “De treci codrii”, în regia lui Eugen Gyemant, o co-producție a Teatrului Andrei Mureșanu din Sfantu Gheorghe și a Teatrului Godot din București. 

Sofia este coregrafa spectacolului de disertație “ÎnTrecere” prezentat în cadrul stagiunii “Teatrul de Joi” de la Politehnică și în cadrul festivalului “Dans, Artă , Multidisciplinaritate” (DAM), Iași, obținând premiul pentru cea mai buna creație coregrafică în cadrul “Galei Absolvenților” UNATC 2024. 

Sofia semnează și coregrafia spectacolului de disertație „Suflet de Copil” a Alexandrei Pribeagu, absolventa UNATC la secția Păpuși-Marionete, care se joacă în prezent la teatrul „Improteca”.

Deasemenea, Sofia este coregrafa spectacolului de licență „Jocul lui Marte” prezentat în „Gala Tinerilor Coregrafi” la Teatrul Național București în 2021 și premiat în cadrul Festivalului Național de Teatru „Okaua” 2021.

Sofia a creat solo-ul „Twisted Perspectives” care a fost premiat la Olimpiada Naționala de Coregrafie.

Concept și coregrafie: Sofia Sitaru-Onofrei
Distribuție: Andreea Vălean, George Pleșca, Vlad Furtună, Roxana Popa, Teodora Tudose, Sofia Sitaru-Onofrei
Text și interpretare: Teodora Tudose
Sound Design: Daniel Stănciucu
Lighting design: Filip Stoica
Video Design: Tony Macpela
Scenografie și costume: Alberto Ursache
Consultant artistic: Anca Stoica
Profesori coordonatori: Conf. Univ. Dr. Liliana Iorgulescu, Lect. Univ. Dr. Andreea Tănăsescu
Productie: UNATC

Cu sprijinul
Administrația Fondului Cultural Național (AFCN),

Partener principal
Linotip – Centru Independent Coregrafic

Parteneri
Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului BucureştiGalatecaUniversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”Cinema UnionCărturești5 to go

Partener media principal
Radio Guerilla

Parteneri media
AdevărulAgerpressElleHapp.roLiternetTVR CulturalRadio România CulturalRevista ArtaThe InstituteZile și nopțiZeppelinISCOADARevista GolanFeederVisit BucharestZiarul MetropolisScena9IQadsCeașca de CulturăModernism.roHaute Culture Magazine, munteanurecomanda.roDaily Magazine

Spectacolul este prezentat în cadrul proiectului Dans.Context.Showcase. Cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.