fbpx

În trei zile aici va crește iarba…

  • Performance
  • Instalație vizuală
  • CNDB Itinerant
  • Intrare liberă pentru elevi și studenți studenți

75 min.

20.04.2023

joi

19:30

Spațiul de Artă Contemporană / SAC (Atelierele Malmaison, Calea Plevnei 137C, etaj 2)

Info

Ce rămâne când aparent nu mai e nimic? 

În timpul săpăturilor arheologice din Pompei din sec. XIX, sub straturile de lavă întărită au fost descoperite goluri formate în urma descompunerii în timp a materiei organice. Odată umplute cu ipsos, s-a obținut o serie de mulaje, de ‘corpuri de piatră’ prinse într-un somn etern. Ca într-o oglindă răsturnată, în urma distrugerii programatice a dealului Uranus din anii ’80, nu a rămas aproape nimic tangibil, doar câteva fragmente fizice; s-a creat în schimb o comunitate cu amintiri extrem de vii.

Care este potențialul unei explorări somatice și afective de a genera noi raportări față de un trecut  istoric traumatic? 

În trei zile aici va crește iarba… propune o pendulare între uitare și recuperare, ștergere și reconstituire. Spații, obiecte și povești trecute sunt aduse în prezent. Reconfigurarea lor produce noi experiențe, care la rândul lor, ajung să fie noi surse de arhivă. 

Concept: Ioana Marinescu
Performance: Smaranda Găbudeanu, Iulia Mărăcine, Katia Pascariu, Andreea David
Invitat special: Aurelia Anton
Film: Laurențiu Calciu
Montaj video si sunet: Cristian Văraru
Costume: Doina Apreotesei
Producție: Ana Turoș

Co-producția
PETEC & SAC @Malmaison, co-finanțare de AFCN, cu susținerea CNDB.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parte din proiectul Trecuturi Prezente. Arhiva și corpul, prezentat inițial de PETEC (Asociația Pentru Teatru și Carte) la /SAC@Malmaison în noiembrie 2022. Proiectul se bazează pe cercetarea Ioanei Marinescu (artist vizual și arhitect) care scoate la lumină fenomenul istoriilor reprimate, dispărute și al dislocării forțate a comunităților, în încercarea lor de a se concilia cu un trecut problematic. 

Parteneri
Cartierul Uranus,CESI (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii), RRC, Igloo;

Mulțumiri
Parcul Arheologic Pompei

𝗣𝗘𝗧𝗘𝗖 este o platformă interdisciplinară de producție, cercetare și educație în domeniul artelor spectacolului contemporan.
𝗦𝗽𝗮𝘁̦𝗶𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗔𝗿𝘁𝗮̆ 𝗖𝗼𝗻𝘁𝗲𝗺𝗽𝗼𝗿𝗮𝗻𝗮̆ – /𝗦𝗔𝗖 – este o inițiativă independentă privată, un context resursă dedicat necesităților actuale ale producătorului și ale publicului pentru a stabili un dialog direct și formator prin intermediul expoziției, cercetării și promovării.

Mențiuni speciale

Gratuitate elevi / studenți în baza locurilor disponibile (10 locuri / reprezentație) prin completarea formularului de înscrieri disponibil AICI.

21.04.2023

vineri

19:30

vineri

19:30

În trei zile aici va crește iarba…

Concept: Ioana Marinescu
Eveniment prezentat la Spațiul de Artă Contemporană / SAC

În trei zile aici va crește iarba…
Sari la conținut