fbpx

Fictions, my body – Tehnomanția – citirea in cablurile scenei de dans

  • Dans & performance
  • Întâlniri unu la unu
  • Intrare liberă pe bază de rezervare

60 min

10.12.2023

duminică

17:30

CNDB – Sala Stere Popescu (Bd. Mărășești 80)

Info

„Dacă spiritismului de secol XVIII se contura ca opoziție la credința în progresul tehnico-științific nou apărut și văzut ca singură formă posibilă de salvare a lumii, acum, odată cu epuizarea anumitor credințe în progresul tehnologic, vom încerca o mișcare inversă de relocare a agenției, în care vom însufleți tocmai tehnologia. Spiritul, orice spirit, va pune stăpânire pe tehnologic, iar cablurile scenei care până atunci au stat pitite în întuneric, ascunse privirii, dar servind de acolo magiei scenei, vor trece din spectrul invizibil în cel vizibil și vor deveni din mediu tehnologic, Medium. Iar eu, folosindu-mi capacitățile și calitățile performative voi vedea și prevedea prin cabluri, dincolo de ce e prezentat și reprezentat, într-o citire a unei partituri prin excelență invizibile a destinului.” (Andreea David)

Înscrieri
Intrarea este liberă, iar înscrierile se fac la adresa de e-mail . Participanții pot opta pentru unul din intervalele orare: 
3 dec 13:00 – 14:00, 18:00 – 19:00, 19:30 – 20:30
10 dec 17:30 – 18:30
11 dec 14:00 – 15:00

Biografii

Andreea David este coregrafă, dansatoare și fostă arhitectă. Interesul ei în practici de așa-zisă divinație, manifestate prin intermediul performance-ului, începe încă din 2017, odată cu lucrarea Latent Show (o anagramă a talentului), dezvoltată împreună cu Cristian Nanculescu-Nanci. Acolo, performance-ul, performerul sau orice formă de prezență receptivă deveneau medium pentru ceea ce urma să se întâmple; pentru ceva, neîndoielnic, dincolo de sfera lor de control, dar care lua formă potențială prin “talentul lor scenic/performativ”.
Lucrările si colaborările ei sunt prezentate la ccn Montpellier, Blackbox Theater Oslo, HAU2 Berlin, festival del Silencio Milano, l’abri Geneva, Temp d’image și Reactor Cluj, Teatru Fix Iași, Seoul, Bucuresti s.a.
In prezent Andreea activează in grupul de acțiune Aici a fost o pădure / Aici ar putea fi o pădure, a cărui misiune e apărarea si salvarea celor 12 ha de teren retrocedat ilegal din parcul IOR și supus unor otrăviri și incendieri repetate. 

Despre Fictions, my body

Fictions, my body abordează limbajul în spațiul performativ și are intenția sa pună în dialog diferite tipuri de practici. Sunt invitați o serie de artiști care explorează dinamici între corp, prezență și vorbire. Cadrul își propune să facă posibilă întâlnirea unor artiști din dans cu publicul, artiști locali și internaționali, care își orientează practicile coregrafice și prin intermediul celorlalte arte (teorie, filosofie, poezie, sunet, arte vizuale). 
Artiștii invitați propun alte moduri de a lucra în compania limbajului sau diferite încadrări ale lui, dincolo de ilustrare, cu tensiunea dintre reprezentare și corporalitate. 
Dacă în ediția de anul trecut a cadrului Fictions, my body ne interesa prezența încorporată care generează cuvânt, și cuvântul care generează o nouă corporalitate sau întrupare a lui, provocând o reflexie asupra limitei dintre realitate și ficțiune, anul acesta extindem întrebările mai departe spre ce situații poate crea, constela, limbajul. Care sunt modurile prin care limbajul, și reprezentarea, interpretarea, semnificația sa produc altfel de situații? Cum poate deschide alte citiri ale realității în care ne întâlnim? Poate limbajul, prin potențialul de a reformula realități, să meargă dincolo de limbaj? Ce produce absența limbajului? Ce noi sensuri, definiții și perspective aduc formulările lingvistice dansului? 
Formatul de anul acesta va cuprinde, pe lângă prezentări de tip performance, situații performative provocate prin limbaj: laboratoare, lectures, cadre participative și practici din interiorul performance-urilor. 

Artiști
Adriana Gheorghe (laborator & protocol performativ)
Alice Chauchat (de la distanță – shared practice)
Andreea David (atelier și performance)
Cătălina Gubandru (performance participativ) 
Cosmina Moroșan & Anticorp Solar (performance cu cadru participativ) 
Diego Agullo (laborator, lecture & performance) 
Eliza Trefas (performance)
Florin Flueras (performance) 
Alexandra Mihaela Dancs & Vlad Benescu (performance)

03.12.2023

duminică

13:00

duminică

13:00

Fictions, my body - Tehnomanția - citirea in cablurile scenei de dans

Întâlniri unu la unu cu Andreea David

Fictions, my body - Tehnomanția - citirea in cablurile scenei de dans

11.12.2023

luni

14:00

luni

14:00

Fictions, my body - Tehnomanția - citirea in cablurile scenei de dans

Întâlniri unu la unu cu Andreea David

Fictions, my body - Tehnomanția - citirea in cablurile scenei de dans
Sari la conținut