fbpx

Fictions, my body – Diego Agulló

Atelier facilitat de Diego Agulló
  • 12 & 13 decembrie
    11:00 – 14:00
    14 ,15, 16 decembrie
    15:00 – 18:00
  • Atelier cu prezentare publică finală
  • Lecture și conversație
  • Intrare liberă

14.12.2023

joi

15:00

CNDB – Sala Stere Popescu (Bd. Mărășești 80)

Info

Laborator Embodied Words, Eventful Bodies

Un laborator de 5 zile în care vom cerceta afinitatea intimă între limbaj, embodiment și eveniment. Diego va facilita o metodologie și o serie de practici astfel încât fiecare participant să își poată dezvoltă propria practică artistică. În ultima zi a laboratorului va avea loc un eveniment public cu o durată de două ore în care vom împărtăși rezultatele cu publicul. Vom înțelege arta ca un laborator pentru producția de cunoștințe experimentabile, a cărui misiune este de a împinge limitele a ceea ce știm și înțelegem.

Lecture și discuție cu publicul

Lecture pe temele a trei dintre publicațiile lui Diego Agullo Lucky Disasters (2023), The Drama of Dramaturgy (2020) și Betraying Ambition (2017).

Înscrieri
Intrarea este liberă. Înscrierile pentru laborator se fac la adresa de e-mail .
Participarea la lecture nu necesită înscriere.

Biografie

Diego Agulló este un cercetător independent și un artist diletant care lucrează la intersecția dintre artă și filosofie, în special în domeniul dansului contemporan și al performance-ului. Diego investighează afinitatea dintre corp și eveniment, dintre dans și probleme, concentrându-se pe întâlnirea neașteptată dintre corp și forțele haosului și când irumperea imprevizibilă a unui eveniment cere să fie articulată printr-o practică artistică. Diego a studiat filozofia și din 2005 locuiește la Berlin. Activitatea sa acoperă diferite medii, cum ar fi dansul, performance-ul, cărțile, arta video, laboratoarele de cercetare, organizarea de evenimente participative și antrenamentul zilnic de Qigong / Tai Chi. Cofondator al editurii independente Circadian, unde a publicat cinci cărți: Dangerous Dances (2015) în care analizează afinitatea intimă dintre dans, problemă, diavol și balistică, Betraying Ambition (2017) unde afișează o critică la implicațiile ideologice ale ambiției în lumea artei, Risking the Self (2019), o interacțiune între filosofie, Tai Chi și psihedelice, The Conversation Book (2021), întrebări pentru a deschide portalul către vieți paralele, carte realizată împreună cu Maryna Makarenko: Biting the Night (2022), experimente despre insomnia voluntară și Lucky Disasters (2023), între greșeală și miracol.
www.diegoagullo.com
https://diegoagulloworkshop.wordpress.com

Despre Fictions, my body

Fictions, my body abordează limbajul în spațiul performativ și are intenția sa pună în dialog diferite tipuri de practici. Sunt invitați o serie de artiști care explorează dinamici între corp, prezență și vorbire. Cadrul își propune să facă posibilă întâlnirea unor artiști din dans cu publicul, artiști locali și internaționali, care își orientează practicile coregrafice și prin intermediul celorlalte arte (teorie, filosofie, poezie, sunet, arte vizuale). 
Artiștii invitați propun alte moduri de a lucra în compania limbajului sau diferite încadrări ale lui, dincolo de ilustrare, cu tensiunea dintre reprezentare și corporalitate. 
Dacă în ediția de anul trecut a cadrului Fictions, my body ne interesa prezența încorporată care generează cuvânt, și cuvântul care generează o nouă corporalitate sau întrupare a lui, provocând o reflexie asupra limitei dintre realitate și ficțiune, anul acesta extindem întrebările mai departe spre ce situații poate crea, constela, limbajul. Care sunt modurile prin care limbajul, și reprezentarea, interpretarea, semnificația sa produc altfel de situații? Cum poate deschide alte citiri ale realității în care ne întâlnim? Poate limbajul, prin potențialul de a reformula realități, să meargă dincolo de limbaj? Ce produce absența limbajului? Ce noi sensuri, definiții și perspective aduc formulările lingvistice dansului? 
Formatul de anul acesta va cuprinde, pe lângă prezentări de tip performance, situații performative provocate prin limbaj: laboratoare, lectures, cadre participative și practici din interiorul performance-urilor. 

Artiști
Adriana Gheorghe (laborator & protocol performativ)
Alice Chauchat (de la distanță – shared practice)
Andreea David (atelier și performance)
Cătălina Gubandru (performance participativ) 
Cosmina Moroșan & Anticorp Solar (performance cu cadru participativ) 
Diego Agullo (laborator, lecture & performance) 
Eliza Trefas (performance)
Florin Flueras (performance) 
Alexandra Mihaela Dancs & Vlad Benescu (performance)

12.12.2023

marți

11:00

marți

11:00

Fictions, my body - Diego Agulló

Atelier facilitat de Diego Agulló

Fictions, my body - Diego Agulló

13.12.2023

miercuri

11:00

miercuri

11:00

Fictions, my body - Diego Agulló

Atelier facilitat de Diego Agulló

Fictions, my body - Diego Agulló

15.12.2023

vineri

15:00

vineri

15:00

Fictions, my body - Diego Agulló

Atelier facilitat de Diego Agulló

Fictions, my body - Diego Agulló

16.12.2023

sâmbătă

15:00

sâmbătă

15:00

Fictions, my body - Diego Agulló

Atelier facilitat de Diego Agulló și prezentare publică

Fictions, my body - Diego Agulló

14.12.2023

joi

19:00

joi

19:00

Fictions, my body - Diego Agulló

Lecture și conversație

Fictions, my body - Diego Agulló
Sari la conținut