fbpx

Effortless Flow

Workshop coordonat de Jean-Baptiste Baele

17 noiembrie – 18:00-22:00

17.11.2023

vineri

18:00

CNDB – Sala Stere Popescu (Bd. Mărășești 80)

Info

Acest curs se va axa pe lucrul la sol și pe principiul de bază al executării mișcărilor cu ușurință. Scopul său principal este de a explora și de a rafina abilitatea de schimbare a greutății, permițând dansatorilor să facă tranziția fără efort între diferite mișcări, înțelegând în același timp impactul pe care distribuția greutății îl are asupra calității și esteticii mișcărilor. Prin improvizație și exerciții specifice, participanții vor aprofunda utilizarea greutății corpului și a impulsului pentru a genera putere și a se propulsa în spațiu. Accentul va fi pus pe stăpânirea utilizării eficiente a greutății, minimizând efortul și maximizând în același timp impactul profund al fiecărei mișcări.

Biografie

Jean-Baptiste Baele este un coregraf belgian liber profesionist stabilit în Kristiansand, Norvegia. Originar din Madagascar, el a crescut în Belgia, unde a început să danseze la vârsta de 19 ani. Sub îndrumarea lui Valérie Matthieu și Talina Jager, Jean-Baptiste a evoluat ca dansator în Belgia timp de trei ani, înainte de a se muta la Londra pentru studiul de licență la Conservatorul Trinity Laban de Muzică și Dans. După ce a absolvit în 2015 cu premiul Marion North Award Of Outstanding Performance Achievement, Jean-Baptiste și-a prezentat piesa Rhetorical is the good word, un duet cu tânărul artist belgian Malik Zaryaty, la Teatrul Bonnie Bird. A jucat pentru mai mulți coregrafi precum Mia Habib (How to Die Inopiné, Norvegia), Daniel Mariblanca (Normal, Norvegia), Fred Gehrig (Synchronicity, UK), Freya Pauwels (Morning, BEL), Niki Van Callandt (Spectrum, NDL), Raynold Battesti (Nuits Nocturnes by Cie des sources, BEL) și Yves Ruth (U.F.O. by W.A.N.P., BEL), printre alții. În 2018, Jean-Baptiste Baele a coregrafiat prima sa piesă, A Tome just ended, pentru Festivalul Perpetuum Mobile și a întâlnit-o pe Julie Amal, cu care a fondat compania Baejjahn Dance, cu sediul la Bruxelles. A fost co-director și coregraf al companiei până în 2021. În ceea ce privește coregrafia, Jean-Baptiste se concentrează pe investigarea complexității comportamentelor sociale, a trecutului istoric al unui corp și al amintirilor sale, precum și a corporalităților care evoluează prin spațiu.

Înscrieri
Participare gratuită pe bază de înscriere.
Pentru înscriere completați fomularul disponibil AICI până la 10 noiembrie. Participanții selectați vor fi anunțați cel mai tarziu până pe 14 noiembrie.

Sari la conținut