fbpx

Drum’n Basme

  • Instalație performativă audio-video
  • Atelier de mixaj
  • Intrare liberă

120 min.

12.12.2023

marți

19:30

CNDB – Sala Stere Popescu (Bd. Mărășești 80)

Info

Conceptul care stă la baza instalației este reprezentat de basm, ca factor de coeziune între generații. Echipa artistică va crea o experiență de basm, prin mijloace vintage (plăci de vinil redate cu ajutorul pick-up-ului și narațiune live) și contemporane (softuri de prelucrare a sunetului, proiecții video, light design). Un aspect inedit al acestui proiect este îmbinarea poveștilor înregistrate pe plăci de vinil cu genuri muzicale electronice, precum: boom bap/beats instrumental/lo-fi/downtempo/trip hop/ethnic electronică/world music, conturând astfel un dialog între diferite perioade de timp și generații de oameni. Durata instalației performative audio-video este de cca. 60 de minute.

Atelier ”Meet the artists/Sharing practices”-mixaj sunet

Fiecare reprezentație a instalației este urmată de un atelier de mixaj, susținut de George Allen. El va oferi câteva noțiuni de introducere în domeniul mixajului de sunet, explicând procesul de lucru la instalație și oferind tehnici elementare de prelucrare și armonizare a sunetului. Participanții vor avea posibilitatea să utilizeze echipamentul folosit în instalație sub supravegherea lui George Allen. Durata unui atelier este de 1h. 

Echipa artistică
DJ: George Allen
VJ: Cristian Văduva
Performeri: Teodor Cauș, Carolina Țapoc

Biografie

George Allen  (Jurj M. Alin) vede lumina zilei în 7 Aprilie 1983, Timișoara.
S-a îndrăgostit iremediabil și necondiționat de muzica electronică încă din copilărie când a găsit  în parc o casetă. În 2005 primește o propunere de a găzdui o emisiune de muzică electronică la un post de radio local ce emite în FM și astfel începe să pună muzică săptămânal și să promoveze în FM producători muzicali mai underground până în 2009 când postul își schimbă grila. Abia în Martie 2010 este invitat să pun muzică într-un club pentru prima oară și de atunci continuă să fie invitat la diferite petreceri / festivaluri / evenimente culturale în diferite locații din TM și din țară (Electric Castle & Untold). În ziua de azi, George Allen contribuie muzical la playlist-ul radio-ului nicecream.fm și iubește să întrețină atmosfera cu un fusion între Nu Disco, French & UK House, Re-edits, Balearic, Chicago & Detroit House, Italo, Beats instrumental, Boom bap, Vaporwave, Future Funk, Retro Electro, Dub techno, Broken beat, Breakbeat, Future garage, UK Bass și Electronică. De asemenea este co-fondator al proiectului muzical CellestiAns.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Sari la conținut