fbpx

Corpuri e-moție

Atelier susținut de Mădălina Dan

Luni, 19 iunie, 16:30 -19:30

19.06.2023

luni

16:30

Sala CNDB „Stere Popescu” (Mărășești, 80-82)

Info

Atelierul de exploare coregrafică susținut de Mădălina Dan urmărește:

  • legătura dintre emoție, corporalitate, gestualitate, gănd, memorie și exprimare vocală, facială și verbală.
  • lucrul cu efortul, cu limitele și intensitățile fizice și emotionale, cu stereotipii corporale și gestuale.
  • lucrul cu contradicția și contrastul atât la nivel emoțional dar și fizic;(combinarea și suprapunere de calități de mișcare și stări opuse- lucrul cu inerția, forțele de atracție și respingere, greutate și usurința, tensiune-relaxare, construcție-deconstrucție, rezistență-fragilitate, echilibru-dezechilibru, stabil-instabil, ordine-dezordine, tristețe-bucurie, furie-calm, entuziasm-plictis, râsul-plansul, urat-frumos, superficialitate-profunzime).
  • legatura dintre minte-emoție/psihic-corp: lucrul la un corp-minte-emoție (de)-format, (dez)-articulat, (de)-corporolalizat, (ne)- cosmetizat, care își afirmă/neagă bagajul cultural, educațional, societal.
  • Lucrul în grup la explorarea unui corp comun, corp extins, format din individualități, dinamici  și subiectivități afective, corpuri e-moție (mișcare), care răspund la realitățile lumii interioare/exterioare diferit, din interiorul aceluiași organism.  

Atelier susținut de Mădălina Dan pentru studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC).

Atelierul este un cadru de explorare a instrumentelor de lucru folosite în spectacolul Patosfera.

Sari la conținut