fbpx

Café Müller

  • Dans & performance
  • Parte din programul Aerowaves Twenty23

40 min.

12.11.2023

duminică

19:30

CNDB – Sala Stere Popescu (Bd. Mărășești 80)

Info

Dominik Więcek este un artist queer ale cărui lucrări sunt pline de umor și un simț al lejerității, deconstruind fără ezitare istoria dansului, normele teatrale și tradiția. În lucrarea sa, inseparabil legată de Café Müller, spectacol de referință, din 1978, al Pinei Baush, Dominik Więcek aduce în fața publicului un autoportret profund actual. Versiunea „Café Müller” a lui Więcek este o fanficțiune; o lume imaginată în semn de recunoaștere a Pinei și în onoarea propriei sale mame.

Concept, coregrafie, spectacol: Dominik Więcek
Muzică: Przemek Degórski
Design de lumini: Klaudia Kasperska
Costumele: Proiect – Nikola Fedak; realizare – System Mody / Serafin Andrzejak
Consultanță lingvistică: Joanna Pędzisz
Consultanță în domeniul artelor marțiale: Patryk Kołodziejski
Fotografii: Maciej Nowak
Sprijin pentru cercetare: Tanzrecherche NRW, Theater im Pumpenhaus, Tanzfaktur Köln, Folkwang Universität der Künste, Lublin Dance Theater

Producția
Centrul Cultural din Lublin în cadrul proiectului „Spații de artă”.

Premieră
11.11.2021 / 25. Întâlnirile internaționale ale teatrelor de dans din Lublin

Biografie

Dominik Więcek este un artist ale cărui lucrări sunt pline de umor, ludicitate și un sentiment de lejeritate. În calitate de coregraf și performer, el deconstruiește istoria dansului, normele teatrale și tradiția fără ezitare, încearcă să construiască punți de la subiecte autobiografice la experiența live a publicului său și crede în spectacole de confesiune în care onestitatea poate fi situată undeva între intimitate și formalitate teatrală. În spectacolele sale, cochetează cu numeroase genuri teatrale, experimentează cu propria imagine și sfidează normele societății, fiind un artist queer care creează în Polonia. Având încredere în intuiția sa și fiind condus de curiozitate, el își permite: să nu știe, să facă greșeli, să ia drumuri spre nicăieri, precum și să se entuziasmeze de cele mai mici descoperiri. A absolvit Academia Ludwik Solski pentru Artă Dramatică, în cadrul Departamentului de Teatru Dans și este bursier al Folkwang Universität der Künste din Essen.

Sari la conținut