fbpx

Bodies on the line

  • Dans & performance
  • Performance de muzică electronică live

60 min.

14.11.2023

marți

19:30

Premieră

CNDB – Sala Stere Popescu (Bd. Mărășești 80)

Info

Care sunt locurile pe care artistele și artiștii din zona independentă le ocupă? Au o conștiință de grup? Aparțin unei comunități? Există un set de așteptări, dorințe, nevoi comune ale generației 20+? Cum trăiește un artist / o artistă pentru care cuvântul stabilitate devine o utopie? Un slalom agitat după vizibilitate și liniște? Se poate trăi decent din proiecte independente? Ce înseamnă decent? 

BODIES ON THE LINE explorează teritorii fragile dintre confesiuni și statement-uri, plasând corpurile în spații deopotrivă de siguranță și incertitudine, din care își pot articula anxietățile, speranțele și nevoia de apartenență la o colectivitate care să facă puțin mai suportabilă lupta de zi cu zi pentru supraviețuire.

BODIES ON THE LINE comprimă timpul poveștilor personale și dilată presiunea timpurilor în care trăim, dominate de fuga alienantă după proiecte suprapuse, de burn-out și de senzația-capcană că dacă nu ești văzut/ă, nu exiști. 

Concept, coregrafie: Ioana Marchidan
Performeri: Anca Stoica, Sergiu Dita, Varga Hunor-Jozsef, Eva Danciu, Alexandra Zavelea
Text: Mihaela Michailov, Anca Stoica, Sergiu Dita, Varga Hunor-Jozsef, Eva Danciu, Alexandra Zavelea
Dramaturgie în colaborare cu: Mihaela Michailov
Muzica originala: Alexandru Suciu
Light design: Alexandros Raptis

Producția
Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Premiera spectacolului va fi urmată de performance-ul de muzică electronică live al artiștilor Alexandru Suciu și Alexandros Raptis își propune trecerea prin mai multe genuri muzicale, de la new disco până la techno și D’n’B . Concertul va fi susținut cu ajutorul unui mix de instrumente virtuale și sintetizatoare analogice, iar compozițiile vor fi create pe loc. Artiștii se vor folosi de experiența lor în domeniul producției muzicale pentru spectacole și performance-uri pentru a crea un peisaj sonor antrenant și captivant.

Parteneri
Teatrul Național Craiova, MStudio Sfântu-Gheorghe, Linotip – Centru Independent Coregrafic

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

SEEDS – Europa creativă
Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut