fbpx

Spațiu și imaginație

Atelier
Cu Bettina Neuhaus

Luni, 19 septembrie 2016 – vineri, 23 septembrie 2016, 10:00-16:00

20.09.2016

marți

10:00

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

Spațiu și imaginație.
Dezvoltarea abilităților pentru dans și compoziție

Al patrulea workshop din programul curatorial realizat de Madalina Dan, artist asociat al Centrului Naţional al Dansului Bucureşti în 2016 (http://goo.gl/iz3gqx), este “Spațiu și imaginație/ Space & Imagination”, susținut de Bettina Neuhaus. Workshop-ul va fi susținut în limba engleză și li se adresează practicienilor şi noii generaţii de coregrafi şi dansatori ai scenei româneşti.

“Cursul investighează relația dintre corpul în mișcare și multiplele fațete ale spațiului din jurul său ca element central al dansului și creației sale.

Dezvoltarea unei conștientizări mai rafinate a corpului fizic, tridimensional, cu aspectele sale spațiale (de exemplu piele, țesuturi, respirație, arhitectura scheletului, etc.) și mecanica sa permite desfășurarea unei game mai bogate de mișcări.
O noțiune mai adâncă a naturii noastre spațiale influențează felul în care dansăm și facem alegeri în fiecare moment. În același timp, relația noastră cu spațiul exterior, în care dansăm, rezonează cu o mai mare claritate.
A asculta cu ajutorul corpului și al minții natura dinamică a spațiului ca ingredient mereu prezent în dansul nostru permite accesul la straturi fundamentale de înțelegere a citirii, alegerii și editării în cadrul actului compoziției instantanee. A fi ancorat într-o fizicalitate adâncă și a naviga prin actualitatea corpului care dansează în spațiu și timp invită înțelesul, atmosfera, povestea și dramaturgia în lucrare.

Acest curs este conceput pentru dansatori, performeri, actori și oricine e interesat de rafinarea și extinderea abilităților sale tehnice și compoziționale în contextul Instant Composition.” (Bettina Neuhaus)

Program workshop-uri:
16-20 august: Workshop Jan Burkhardt – Fundamentele mișcării și percepției în dansul contemporan
13-16 septembrie: Workshop Martina Ruhsam – Rețeaua/ The Mesh
19-23 septembrie: Workshop Bettina Neuhaus – Spațiu și imaginație/ Space&Imagination
7-9 octombrie: Workshop Constanze Schellow – Care este discursul tău?

Bettina Neuhaus este o dansatoare, regizoare și cercetătoare care lucrează în Amsterdam și activează în domeniul performance-ului la nivel internațional de peste 25 de ani, colaborând cu dansatori, muzicieni, artiști vizuali, poeți și filozofi. Pe lângă activitatea sa ca improvizator proeminent, ea creează instalații performative, performance-uri site-specific* și prelegeri/demonstrații.
Bettina are un masterat în practică creativă de la Independent Dance / Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance din Londra și un masterat în muzică de la Folkwang University of Arts din Essen. Ea predă metoda Skinner Releasing atât la nivel începător, cât și la intermediar.
Bettina predă metodele Skinner Releasing și Instant Composition în mod extensiv la mari academii, festivaluri și studiouri din Europa și America de Sud. De asemenea, practica Ki – cu abordarea sa de energie, forță concentrată și relația spațială a corpului în mișcare – este un aspect esențial al practicii ei. Prelegerile ei recente, precum Imaginea în derulare/ The unfolding image și Dansul ca o dăruire către spațiu/ Dance as a dedication to space, au fost prezentate în Austria, Germania, Franța, Elveția și Paraguay. În 2014, alături de Ursula Sabatin, ea a inițiat TanzuferInternational, o platformă pentru performance-uri de dans și muzică; producțiile SWIFT și plot au fost prezentate în mai multe țări din Europa.

www.bettinaneuhaus.com

Înscrierea se face doar pe bază de CV în limba engleză, la adresa .

Maximum 15 participanți.

Taxa de participare este de 100 de lei.

Sari la conținut