reCreație coregrafică originală (CCO)

  • Dans & performance

50 min.

20.11.2014

joi

18:00

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

CCO este imprevizibil de previzibil, disciplinat de indisciplinat, captivant de plictistior, indisciplinat de disciplinat, previzibil de imprevizibil, plictisitor de captivant, fantastic de real si exagerat.
CCO încearcă să genereze privitorului o vastă aventură imaginativă, folosind resurse minimale, pentru a explora granița dintre ceea ce se transmite din spațiul performativ și ceea ce este receptat de către public. Spectacolul explorează efectele acțiunilor asupra percepției privitorului, plasându-se în afara căutării unui subiect anume. CCO se construiește printr-o defragmentare și decontextulaizare a unor elemente din zona de artă a spectacolului, elemente recontextualizate și recompuse într-o nouă formulă.

Cristian Nanculescu (n.1984) performer, trăiește la București. A început să colaboreze, din 2006, cu mai mulți coregrafi și regizori pentru diverse creații de dans, teatru-dans, lucrări de artă vizuală și performance, prezentate în diferite teatre, muzee și spații de artă din Europa și Asia. Printre aceștia, Maria Baroncea, Eduard Gabia, Frederic Gies, Isabelle Schad, Gigi Căciuleanu, Cosmin Manolescu, Manuel Pelmuș și Alexandra Pirici. In 2014, prezintă cu sprijinul CNDB prima sa piesă “reCreație Coregrafică Originală”.