fbpx

Nu toți sunt eroi

  • Dans & performance

60 min.

12.05.2016

joi

19:30

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

„Marea Istorie nu e compusă din micile istorii individuale, ci din nivelarea lor, din ştergerea trăsăturilor de pe chipurile celor care o trăiesc, din efectul numitorului comun aplicat în câmpul unor anomalii geopolitice.

Cristina şi Smaranda lasă istoria să le coboare în corpuri pentru a rescrie, prin asumarea fizică a ceea ce ele nu au trăit, limitele depăşite de Lilienfeld şi Găbudeanu (bunicii) cu preţuri pe care acum cu greu le putem cuantifica.

„Nu toti sunt eroi” propune un exerciţiu de maximă sinceritate. Sunt necesare o mare încărcătură empatică şi o rezistenţă psihologică aferentă jocului cu memoria afectivă tradusă în memorie istorică (și invers). Frumuseţea lui şi curajul care îl fundamentează stau tocmai în alunecarea pe terenul ficţionalizării inevitabile.”(Gina Șerbănescu)

„Nu toți sunt eroi” este mai mult decât un spectacol – o veritabilă provocare, atât pentru mintea spectatorilor (deseori tributară prejudecăţilor sau aprehensiunilor nemotivate), cât şi pentru sufletul lor încă marcat de totalitarismele secolului trecut.

Privitorul este captat de ritmul rapid, dar perfect asimilabil al „evenimentelor” de pe scenă, care alternează momente de un umor irezistibil cu episoade pline de dramatism.

(Silviu B. Moldovan, caietele CNSAS)

Un spectacol de și cu: Cristina Lilienfeld și Smaranda Găbudeanu
Sunet, live electronics: Marian Cîtu aka Rufi
Lumini: Bibere Alexandru/ Alexandros Raptis

Co-producția
PETEC- Colectiv A Cluj

Susținători
Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Biblioteca Națională, Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Radio Europa Liberă, Teo Toys

Sari la conținut