fbpx

Make yourself

  • Dans & performance
  • În cadrul Festivalului News from Polska #3

60 min.

07.04.2017

vineri

19:30

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

„Make yourself” începe cu un antrenament, un ordin și o sculptură corporală. Subiectul acestui experiment este un grup de cinci performeri. Pe durata performance-ului, ei au următoarele nume: High Speed, Coco, Lordi, Glow și Beauty. Marta Ziółek, în rolul Angel Dust, este moderatoare și ghid pentru această experiență. Ne aflăm undeva între o sală de fitness, o petrecere techno și o biserică corporatistă înțelegătoare.

„Make yourself” este o structură utopică care își creează propriul stil, limbaj și sexualitate. Un fel de călătorie, care transformă corpul într-o mașină. Aici, monologurile individualiste se amestecă cu un antrenament hibrid de grup și o practică de transă pe muzică rave, yoga kundalini, latino flow și dancehall.

„Make yourself” este o ceată care creează și se transformă pe muzica Lutto Lento. Lucrarea a fost creată ca parte din seria „The Real Utopias” – ultima parte a proiectului „The Future” al celor de la Komuna//Warszawa.

BIO

Marta Ziółek este coregrafă și performer. Înainte de a studia coregrafia la School for New Dance Development (SNDO) din Amsterdam a fost studentă în cadrul programului Inter-Faculty Humanities de la Universitatea din Varșovia. În activitatea ei, Ziółek se concentrează pe extinderea sferei de posibilități a practicii coregrafice. Adoptând o abordare interdisciplinară, ea examinează granițele dintre arte vizuale, performance și coregrafie. A participat la workshopuri, proiecte și colaborări cu coregrafi și teoreticieni precum Bojana Cvejić, DD Dorvillier, Deborah Hay, Maria La Ribot, Trajal Harrell, Benoit Lachambre, Ann Liv Young, Xavier Le Roy și Meg Stuart. În 2011 a fost bursieră DanceWEB la ImPulsTanz Festival din Viena, în 2012 a participat la Europe in Motion, o platformă pentru tineri coregrafi, iar în 2013 a primit o bursă din partea Amsterdam Fund for the Arts. Ultimele lucrări ale Martei Ziółek au fost prezentate în Olanda, SUA și Polonia.

Concept & coregrafie: Marta Ziółek

Creație & performance:
Agnieszka Kryst// Beauty
Ramona Nagabczyńska// Coco
Robert Wasiewicz// Glow
Paweł Sakowicz// High Speed
Katarzyna Sikora// Lordi
Marta Ziółek// Angel Dust

Cântăreață: Maria Magdalena Kozłowska
Dramaturgie: Anka Herbut [IP]
Muzică: Lubomir Grzelak [Lutto Lento]
Scenografie & Vizual: Dominika Olszowy
Fotografi: Witek Orski, Dawid Grzelak
Video și graphic design: Krzysztof Bagiński
Costume: Marta Ziółek
Project manager: Ewa Paradowska

Producția
Komuna// Warszawa

Mențiuni speciale

Subtitrare în limba română

Sari la conținut