fbpx

Lights, Tights & Realness

  • Prezentare video și discuții
  • În cadrul eXplore Dance Festival și Moving Dialogue

08.10.2010

vineri

17:00

CNDB, clădirea TNB, Mediatecă

Info

La discuție, moderată de Cosmin Manolescu, va participa și dl. David White, director al organizației artventuresnewhamshire, fost director al teatrului Dance Theater Workshop, aflat la București la invitația Institutului Cultural Român din New York.

Prezentarea video și discuția este organizată în cadrul unei rezidențe de trei săptămâni oferită managerului Ben Pryor de programul Gabriela Tudor Memorial Exchange Program USA-RO, o inițiativă a Fundației Gabriela Tudor, în parteneriat cu CEC Artslink din New York, care își propune să încurajeze dezvoltarea unor proiecte de schimb și colaborare artistică între manageri culturali și organizații/instituții culturale din România și Statele Unite ale Americii. Lansat cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin ICR New York și al fundației Trust for Mutual Understanding din New York, programul este dedicat memoriei Gabrielei Tudor, unul dintre primii manageri culturali vizionari din România, care a avut un rol important în dezvoltarea scenei artistice din țară.

Cei doi bursieri din acest an ai programului memorial sunt Irina Cios (curator și director al Centrului Internațional pentru Artă Contemporană) care va beneficia de o rezidență de 6 săptămâni în perioada octombrie/noiembrie 2010 la Santa Monica și Thomas Benjamin Snapp Pryor.

Ben Pryor este manager de dans american independent, producător și curator din New York, activ sub marca tbspMGMT. Colaborează cu coregrafii Miguel Gutierrez and the Powerful People, Trajal Harrell, Luciana Achugar, Ishmael Houston-Jones, Yvonne Meier și Wally Cardona. Ben este producătorul și curatorul festivalului anual de spectacol contemporan American Realness.

Prezentarea video și discuția de la București se vor finaliza cu un pahar de vin oferit de Fundația Gabriela Tudor.

Evenimentul de la Centrul Național al Dansului este organizat în conexiune cu Moving Dialogue, un amplu proiect de schimburi coregrafice româno-americane ce va demara la New York în perioada 16 – 31 octombrie.

Cu
Ben Pryor, Cosmin Manolescu, David White

Producția
Fundației Gabriela Tudor / Asociația 4Culture

Producător asociat
TVR Cultural

Co-finantat de
ArCuB și Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
CEC Artslink New York / Muzeul Național de Artă Contemporană, Teatrul Odeon, Cărturești, Anahata

Parteneri media
România Liberă, ArtActMagazine, Artboom, Modernism, Port.ro, Liternet, Onlinegallery.ro, Veioza arte, artsf, 24-FUN, Radio Guerrilla

Cu sprijinul
ICR New York, Fundația Trust for Mutual Understanding (New York) / Centrul Național al Dansului București (CNDB), Goethe Institut, Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București, Forumul Cultural Austriac, K+K Hotels

Presa

OCTOMBRIE ÎNCEPE CU EXPLORE DANCE FESTIVAL / ArCuB
Link 1

WHAT NEXT? ÎNCEPE EXPLORE DANCE FESTIVAL / Modernism.ro
Cosmin Năsui
Link 1

EXPLORE DANCE FESTIVAL CONTINUĂ CU… / Modernism.ro
Cosmin Năsui
Link 1

6 spectacole + 1 film în weekend la eXplore dance festival, 2010 / Agenda LiterNet
Link 1

Artiști renumiți, ateliere și filme, la eXplore dance festival / Mediafax
Link 1

Sari la conținut