fbpx

Lay(ers)

  • Dans & performance
  • În cadrul Dance Roads

30 min.

28.05.2016

sâmbătă

20:30

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

“Lay(ers)” explorează conexiunea dintre piele ca organ și emoție. Proiectul are ca punct de plecare o imagine la care am rezonat foarte puternic atât senzorial cât și emoțional. Imaginea respectivă reprezenta pielea umană văzută la microscop și felul în care ea trăiește, se schimbă, se decojește. M-a dus cu imaginația la acele măști pentru îngrijirea pielii care se desprind asemeni unei a doua pieli de care te dezbraci. Am început să caut similarități între pielea șarpelui care se schimbă când nu mai este potrivită pentru el, între scoarța copacului care se usucă și pielea umană. În această călătorie am descoperit, cu fiecare etapă și strat de piele explorat, noi emoții din ce în ce mai brute, mai sincere. Pe de o parte, pielea exprimă interiorul nostru, iar pe de altă parte, o văd ca pe un “paznic” care face legătura între noi și lume. Astfel, este o luptă continuă de a pătrunde în interior, de a lăsa emoțiile să se exprime, de a lăsa sinele să iasă. Lay(ers) este un spectacol în care vă las să pătrundeți în interiorul meu și să mă vedeți în toată vulnerabilitatea.”
Cristina Lilienfeld

Dance Roads este o rețea europeană creată pentru a sprijini coregrafii emergenți, oferindu-le posibilitatea de a-și expune operele pe scene internaționale. Aceasta își propune să ofere artiștilor selectați din fiecare țară parteneră o platformă internaționlă pentru a-și prezenta activitatea și pentru a contextualiza relații de lucru productive cu artiști și organizații din diferite țări.

Rețeaua găzduiește un festival-turneu, o dată la doi ani, coordonat împreună cu partenerii proiectului, ce susține mobilitatea transnațională a operelor de dans contemporan de înaltă calitate ale coregrafilor aflați la început carieră. Turneul promovează opere de mici dimensiuni, oferind publicului din țările partenere posibilitatea de a vedea creațiile celor 5 coregrafi selectați, într- un singur program.
www.dancenetworks.eu

Conceptul și interpretarea: Cristina Lilienfeld
Light design: Alexandros Raptis

Producția
Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău și Centre Choregraphique Trois C-L

Mulțumiri
Bernard Baumgarten, Cosmin Manolescu, Vava Ștefănescu, Mihai  Mihalcea

29.05.2016

duminică

20:30

duminică

20:30

Lay(ers)

Conceptul și interpretarea: Cristina Lilienfeld

Lay(ers)
Sari la conținut