fbpx

Laboratorul de trei zile

  • Intersecții
  • Intrare pe bază de invitație

4 ore

@Daniel & Andrew

12.03.2021

vineri

16:00

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

Trăim o perioadă în care necunoscutul creează un ambient ambiguu și instabil, care crește nivelul de stres al fiecăruia dintre noi. Odată cu distanțarea fizică și izolarea, corpul ne-a devenit ultimul refugiu, iar intimitatea o problemă de sănătate publică. Ne-am trezit dintr-o dată forțați să ne mutăm aproape cu totul online satisfăcând foamea algoritmilor. Am devenit mutanți, abstracții în decorul unui reality show global. Continuăm să tatonăm fără perspectiva clară a ceea ce ne va fi viitorul, fără prea mult contact direct, și fără să înțelegem ce și cum se modifică din substanța a ceea ce facem. Dar cine mai suntem noi în acest context? Mai mult ca oricând ne lipsesc publicul, apropierea și spațiile de întâlnire și interacțiune directă. Ne lipsește energia pe care ne-o putem da unul altuia. Autoritățile vrăjite de cifre și profit par să imagineze un viitor în care nu existăm. Corpul este negat, iar artistul persoana fizică și beneficiile imateriale generate de munca noastră cât se poate de concretă par invizibile. Dar noi cum ne imaginăm viitorul dacă intenția nu este aceea de a ne plânge, ci de a forța imaginarul spre noi lumi posibile? Care mai sunt ideile care ne traversează? Cum ne putem apropia și genera împreună energii și idei din care să ne hrănim cu toții? Ce fac cei care vor să ne vadă și să ne fie alături? Ce public mai avem și cu ce mergem în întâmpinarea sa? Ce conținuturi și ce forme sunt necesare și posibile în astfel de circumstanțe? Ce fel de practici artistice putem genera? Ne mai putem atinge?

Ca să răspundem la acestea și multe alte Ca să răspundem la acestea și multe alte întrebări sau ca să le reformulăm împreună CNDB te invită să ieși din solitudine. Ținem mult să fii alături de noi la laboratorul care va dura trei zile, pe 12, 13 și 14 martie, în cadrul căruia vor susține prezentări următorii contributori: Simona Deaconescu, Raluca Voinea, Anca Bucur, Constantin Vică și Alexandru Dincovici.

Important!  Evenimentul este dedicat profesioniștilor din comunitatea de dansatori și coregrafi, având un caracter intern, participarea nefiind deschisă publicului.

Invitați: Constantin Vică, Alexandru Dincovici

Mențiuni speciale

Programul va fi disponibil în curând, urmând să fiți notificați prin email.

13.03.2021

sâmbătă

12:00

sâmbătă

12:00

Laboratorul de trei zile

Invitați: Raluca Voinea, Anca Bucur

Laboratorul de trei zile

14.03.2021

duminică

12:00

duminică

12:00

Laboratorul de trei zile

Invitat: Simona Deaconescu

Laboratorul de trei zile
Sari la conținut