James

  • Dans & performance
  • În cadrul Platforma Dansului Contemporan

20 min.

19.09.2009

sâmbătă

16:30

CNDB, clădirea TNB, Sala Rondă

Info

A început ca un joc. Trei buni prieteni s-au întâlnit pentru a crea un spectacol de dans. Şi au început să lucreze. Mai întâi, s-au oprit asupra aspectului tehnic – cum să creeze duete, trio-uri, solo-uri, fără a da o anumită semnificație relației. Cum să pui împreună un băiat și două fete, fără a crea senzația că lucrarea este despre acest băiat care se implică într-o relație amoroasă cu cele două fete. Imposibil. A devenit o poveste despre oameni care nu pot exista împreună, care aleg să rămână în singurătăți mizere, singurătăți pe care nu și le-au dorit.

Andreea Duţă a absolvit Liceul de Coregrafie din București (1994) şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Coregrafie (1999). Până în 1998, a făcut parte din compania de dans Contemp, iar din 1998 este dansator și coregraf independent. A participat la festivaluri/turnee în Spania, Anglia, Japonia, Grecia, New York și a colaborat ca dansator, printre alții, cu coregrafii: Vava Ştefănescu, Liliana Iorgulescu, Ioana Macarie, Silvia Călin, Sarah Bild. A participat la ateliere susținute de Wayne McGregor, Russel Maliphant, Paulo Henrique și Margarida Bettencourt, Frederic Lescure, Pascal Allio şi mulţi alţii. A semnat coregrafia unor piese de teatru precum: Arabian Night şi Suntem 4 facem teatru, de Theodora Herghelegiu, Vitamine de Ana Mărgineanu, Party in a Piano de Alexandru Repan, You can buy me with a coffee de Ana Mărgineanu, Elisaveta Bam de A. Tocilescu, spectacol premiat UNITER – Cel mai bun spectacol al anului 2007.

Silvia Călin a absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali (1995) şi Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale, secția Coregrafie (2000). Între anii 1996 -1999, a fost angajată a Companiei Orion Balet. În anul 2000, a obținut premiul I la Festivalul Internațional Eurodans, din Iaşi, cu lucrarea Şi acum…?.
A participat la ateliere de dans susținute de coregrafii: Pascaline Verrier, Pascal Allio, Christine Bastin și a semnat coregrafiile pieselor de teatru Viaţa lui Helge și Top Dogs, de Teodora Herghelegiu și Epopeea lui Ghilgameş, regia Dragoş Galgoţiu.

Conceptul și coregrafia: Andreea Duță și Silvia Călin

Cu
Andreea Duță, Silvia Călin, Daniel Popa

Producția
Proiect Replica

Finanțat de
La Strada Deco

Parteneri
LiterNet, Suplimentul de cultură, Port.ro, Fabri

Parteneri media
Radio Guerilla, TVR, 24-FUN, Hotnews.ro, Zoom, Mediafax.ro

Presa

Ziua III: Băi, efemerule! – Platforma Dansului Contemporan, 2009 / Agenda LiterNet
Link 1

Dansul sfidează efemeritatea / Adevărul
Link 1

Știri

Sari la conținut