fbpx

i.c. [progressive work]

  • Dans & performance

60 min.

08.12.2010

miercuri

19:45

Premieră

CNDB, clădirea TNB, Sala Rondă

Info

Alege ce-ti vine mai bine:
[Incubus Cryptmaw
Identity Card
Immaculate Chastity
Immature Condition
Immortality Collapse
Indifference Curve
Infected Cake
Inferior Colliculus
Infinite Challenge
Innocent Constellation
Integrated Circuit
InterContinental
Invested Corazón]
și nu uita NICIODATĂ cum se poartă!

În urma unor evenimente misterioase întâmplate acum circa 269 de ani, I.C. a rămas închis în corpul său de tânăr gentilom. Din cauza singurătății, a decis să pășească în industria entertainmentului, nu doar pentru a face rost mai ușor de hrană, dar și pentru a se simți din nou uman. A străbătut lumea cu diferite circuri ambulante, a făcut câteva filme (dintre care unul mut) și, mai târziu, un pic de televiziune, iar apoi a colaborat cu lumea modei. După o absență de aproximativ 50 de ani, I.C. revine în România, țara sa natală, cu noua sa formulă de expunere scenică: performance-ul. E posibil ca acest tip efemer de spectacol să fie o experiență unică pentru muritori, așa că nu vă fie teamă să-l intalniri pe Incubus Cryptmaw (pe numele său întreg) pentru că lui nu îi este.

i.c. [progressive work] a fost prezentat, ca work in progress, în anul 2010, la Judson Church, New York, în cadrul proiectului Moving Dialogue. A avut premiera în 2011, la Centrul Național al Dansului din București. În luna februarie 2012, Paul Dunca și-a prezentat spectacolul în incinta fostului sediu al Bibliotecii Naționale din București și la Stockholm, în cadrul Târgului de artă SUPERMARKET.

„Născut în Transilvania, coregraful român folosește un simbol însângerat al națiunii sale pentru a expune inumanitatea relațiilor umane.”
Jessica Ritzen pentru DN, Suedia

Paul Dunca trăiește și muncește în București. După ce a absolvit Universitatea Națională de Teatru și Film I.L.Caragiale – secția Coregrafie și masterul de Scriere Dramatică în cadrul U.N.A.T.C., a încercat să nu spună niciodată ‘NU’. Acesta este și motivul pentru care munca sa are un caracter eclectic: de la chelnerie, la propria emisiune pe MTV, de la artă comunitară și gogo, la articole în reviste glossy și de la spectacole prezentate la Centrul Național al Dansului București, la scena din Judson Church, New York. Una peste alta, el este fericit atunci când se poate face util.

Coregrafia și interpretarea: Paul Dunca

Producția
feldefel production

Cu sprijinul
CNDB, Gabriela Tudor Foundation şi Movement Research

Presa

Activitate Extraterestră + I.C. [progressive work] / CNDB. / Neapărat.ro
Link 1

Doua solo-uri altfel pe scena CNDB / HotNews.ro
Link 1

Mențiuni

Solo în limba engleză.

Sari la conținut