fbpx

How heavy are my thoughts

  • Lecture-performance
  • În cadrul eXplore Dance Festival

03.10.2010

duminică

19:00

CNDB, clădirea TNB, Sala Rondă

Info

„Dacă gândurile mele sunt mai grele decât de obicei, atunci și capul meu este mai greu?”

Literatura de specialitate arată că greutatea creierului uman adult variază între 1300-1500 g, în funcție de vârstă și de sex. Greutatea capului uman este între 4 și 6 kg. Este posibil să avem o greutate diferită a capului în funcție de starea noastră psihică, fizică sau emoțională?

Deturnând formatul de lecture, spectacolul creează un discurs despre cercetarea diverselor caracteristici ale gândirii, punând-o în legătură cu o serie de circumstanțe care au schimbat viața I.M.

Ivana Müller a crescut în Croația, dar și-a petrecut viața și a lucrat în străinătate. Spectacolele sale de dans și teatru, instalațiile, lucrările bazate pe text, video-lectures, piesele audio, tururile ghidate și lucrările pentru internet au fost prezentate în diverse săli de spectacole și festivaluri din Europa, SUA și Asia. În 2007, Müller a primit premiul Charlotte Koehler din partea Fundației Prins Bernhard (Olanda) pentru creațiile sale, precum și premiul Impulse Festival și Goethe Institut pentru piesa While We Were Holding It Together. Este unul din membrii fondatori ai LISA (2004-2009), o platformă de colaborare discursivă și producție bazată în Amsterdam. Ivana Müller trăiește la Paris și la Amsterdam și lucrează pe plan internațional.

Conceptul: Ivana Müller

Producția
Asociația 4Culture

Producător asociat
TVR Cultural

Co-finantat de
ArCuB și Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
Muzeul Național de Artă Contemporană, Teatrul Odeon, Cărturești, Anahata

Parteneri media
România Liberă, ArtActMagazine, Artboom, Modernism, Port.ro, Liternet, Onlinegallery.ro, Veioza arte, artsf, 24-FUN, Radio Guerrilla

Cu sprijinul
Centrul Național al Dansului București (CNDB), Goethe Institut, Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București, Forumul Cultural Austriac, K+K Hotels

Presa

OCTOMBRIE ÎNCEPE CU EXPLORE DANCE FESTIVAL / ArCuB
Link 1

WHAT NEXT? ÎNCEPE EXPLORE DANCE FESTIVAL / Modernism.ro
Cosmin Năsui
Link 1

EXPLORE DANCE FESTIVAL CONTINUĂ CU… / Modernism.ro
Cosmin Năsui
Link 1

6 spectacole + 1 film în weekend la eXplore dance festival, 2010 / Agenda LiterNet
Link 1

Artiști renumiți, ateliere și filme, la eXplore dance festival / Mediafax
Link 1

Sari la conținut