fbpx

Harta

  • Dans & performance

60 min.

09.01.2010

sâmbătă

19:00

CNDB, clădirea TNB, Sala Rondă

Info

Harta este numele proiectului inițiat de coregraful grec Konstantinos Mihos. Proiectul a debutat la Atena, în decembrie 2008 și la el au luat parte dansatori din Grecia, Albania, Bulgaria, România și Serbia.

Din septembrie 2009, păstrând planul originar, proiectul călătorește prin ţările din Balcani, prilejuind întâlniri creatoare şi schimburi de idei în cadrul comunităţilor artistice locale. Bucureştiul este unul dintre aceste popasuri, după Sofia (septembrie 2009). Următoarea întâlnire va avea loc la Belgrad, în iarna lui 2010. La încheierea acestui turneu, va fi organizată o reprezentație la Atena, care îi va reuni pe dansatorii din țările în care au avut loc seminariile-spectacole.

Timp de 10 zile, Konstantinos Mihos lucrează la Centrul Național al Dansului cu un grup de dansatori-actori-studenți români care, alături de dansatorii greci, vor participa la spectacolul din zilele de 9 și 10 ianuarie.

Harta este principala lucrare publicată de Rigas Velestinlis-Fereos (sec. XVIII). Harta reprezenta detaliat Peninsula Balcanică, punând în lumină viziunea de pioner a lui Rigas cu privire la o confederație balcanică pașnică, liberă și democratică, în care toate religiile și națiunile își pot afla un loc.

Harta nu este o spectacol a cărui figură centrală este Rigas Velestinlis. Proiectul se raportează la el ca la un pivot pentru un proces deconstructivist care are drept teme principale istoria, identitatea, cultura comună, opresiunea, așa cum este ea percepută pe trupul cetățenilor din Balcani.

Conceptul și coregrafia: Konstantinos Mihos

Producția
Wrong Movement Dance Co.

Data premierei
2008

Finanțat de
Ministerul Culturii din Grecia

Sprijinit de
Fundația Culturală Greacă, Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Presa

HARTA – SPECTACOL DE TEATRU SI DANS / goingout
Maria Alexandrescu
Link 1

Workshop contact improvisation condus de Konstantinos Mihos / Vântu’s blog
Mihai Vântu
Link 2

10.01.2010

duminică

19:00

duminică

19:00

Harta

Conceptul și coregrafia: Konstantinos Mihos

Harta
Sari la conținut